Вие сте тук

Виетнам

Екскурзия Кратка среща с Виетнам

TUI Nr. VN-SIC-21C

На човек в двойна стая за 6 дневна екскурзия без полет от България

от 1308 лв. Запитване

Кратка среща с Виетнам, 6 дни  

Екскурзия с международна група на английски   

VN-SIC-21C

Ден 1

Ханой- Халонг

Круиз в залива Халонг. Обяд и вечеря на борда

Тръгване от Ханой за залива Халонг, по пътя имаме кратка спирка за почивка. Круизът през залива Халонг започва по обяд, когато ще бъде сервиран и обяда. Насладете се на вълшебния залив, където хиляди варовикови острови се издигат над вълните като драконови зъби. Пътуването продължава през рибарски селца по залива и зрелищни варовикови пещери, пръснати около залива. Междувременно можете да събирате слънчеви лъчи на най- горната палуба. Вечерта главният готвач ще приготви прекрасни блюда от пресни морски деликатеси и други традиционни ястия.

Нощувка на борда.

Ден 2

Халонг – Нахой/ на борда / З: хотел

Круиз в залива Халонг

Посрещнете деня със сутрешни тай чи упражнения, гледайки изгрева от залива Халонг. След закуска, посетете красивите варовикови пещери, а след това се върнете обратно на лодката, за да се полюбувате на красотата залива по пътя Ви обратно към пристанището.

Връщане от Халонг до Ханой

Разглеждане на забележителности в Ханой с електрическа кола

Столицата на Виетнам, Ханой е микс от дълго поддържани традиции и модерни отпечатъци от западен колониализъм. Дърветата покрай булевардите и колониалните сгради придават на града елегантна западна нотка.

Посетете езерото Хоам Кием, още познато като Съорд- естествено сладководно езеро в града. Преди езерото се е казвало Лук Тхуи, заради постоянно зелените му води.Следващия интересен обект е пагодата Куан Ку, която в миналото е била построена по време на династията Ле, за да посреща чуждестранни посланници. Не по- малко инетересна е улицата Ханг Гаи, позната като копринената улица на Ханой, заради множеството магазини, продаващи най- различни  копринени продукти.

 

Железопътната линия на Ханой

Железопътната линия е построена в края на 1890г. от виетнамо- френските колонизатори като централен затвор за виетнамски престъпници и в миналото е наричана „Ханг Ко”.

Оперният театър в Ханой е създаден от френските колонизатори  между 1901г. и 1911г. След това е реновирана, заради уникалната си архитектура и добрата композиция. От създаването си до ден днешен, това е най- голямата опера във Виетнам.

 

Посетете езерото Хоан Кием, храмът Нгок Сон и моста на изгряващото слънце

Езерото Хоан Кием: Хоан Кием означава езерето на завърналите се и се намира в историческия център на столицата на Ханой. Езерото е едно от главните живописни места в града и фокусна точка на публичния живот. Легенда разказва, че на Кинг Ле Лои бил връчен магически меч, наречен „небесна воля”, който му донесъл победа в битката срещу династията Минх.

Храмът Хгок Сон: Храмът е издигнат през 18 век в чест на лидера на 13 вековната война Тран Хунг Дао, който се отличил във войната срещу монголските нашественици, Ван Хуонг, учените и Нгуиен Ван Сю, конфуциански майстор и известен писател, който бил отговорен за промените по храма през 1864 г.  Нефритовият остров е свързан с брега от червения дървен мост Хук ( Хук означава мост, огрян от сутрешните слънчеви лъчи).

Нощувка в Ханой

 

Ден 3

Ханой- Хуе/

Закуска в хотела. Трасфер до летището. Полет от Ханой до Хуе. Разглеждане на забележителности в Хуе

Хуе е бил столицата на Виетнам за повече от 140 години. Основан още през 17 век, и днес тук могат да бъдат видени старинни храмове, императорски сгради и постройки във френски стил.

Посещение на кралските гробници на Ту Дук и Кхай Динх.

Ту Дук,  най- дълго царувалия виетнамски император, построил тази гробница и я използвал като място за медитация, четене и театрални постановки. Отделете си малко време да се потопите в спокойната атмосфера, разхождайки се из дворовете и около лотусовите езера. След това посетете императорската гробница на Кхай Динх- последната от величествените гробници на династията Нгуен, завършена през 1931 г., разположена върху върха на един от хълмовете. Това място съчетава различни европейски елементи и традиционна виетнамска архитектура.

Посетете стария императорски град

Разположена в сърцето на Хуе тази императорската крепост представлява огромен комплекс, построен в началото на 19 век по модел на Забранения град в Пекин. Оригиналните стени се простират в продължение на 10 км и са заобиколени от широк ров. Днес, повечето от сградите за разрушени от бомбите на виетнамско- американската война, но останките дават представа за дворцовия живот на династията Нгуен. В самата крепост можете да се полюбувате на спокойни лотусови езера и да посетите дворецът на Диен Тхо, пищно украсената приемна зала, мандаринските зали, деветте автентични урни, останали от династията, а също и кралския античен музей.

Нощувка в Хуе.

 

Ден 4

Хуе- Хои Ан;

Закуска в хотела

Екскурзия до село Тхуй Биеу с обяд в местна къща

Около 9 часа от кея Тоа Кхам започва круиз с лодка по Парфюмената река. Първата спирка е на емблематичната пагода Тхиен Му. След това се отправете към селото Тхуи Биеу, насладете се на кратка разходка или покарайте колело по спокойните улици, посетете красивите градини, старите храмове и поговорете с местните хора. В края на своята разходка можете да обядвате в някоя от местните къщи и да релаксирате с традиционната вана за крака с местни лекувити билки.

С колело от Хуе до Хои Ан и разглеждане на забележителности в Дананг

На половината път между Дананг и Хуе  се намира планинския път Хаи Ван- линия разделяща двете климатични зони на северен и южен Виетнам. Продължавайки на юг, преминавате през Ланг Ко, прекрасна ивица от плажове между кристално синята лагуна и източно виетнамско море. След като пристигнете в Дананг, можете да се разходите в музея Чам, елегантна колониална сграда, където в момента се намира най- хубавата колекция на скулптури. Продължете на юг до Хои Ан, спирайки по пътя за да посетите  мраморните планини- пет каменни могили, обградени от оризови полета. Със своите безбройни пещери и храмове, в китайската култура мраморните планини са  считани  за един от петте елемента на вселената.

Нощувка в Хои Ан.

Ден 5

Хои Ан- Дананг- Сайгон;

Закуска в хотела

Разглеждане на забележителности в Хои Ан

Хои Ан е живописен крайречен град южно от Дананг. Познат като Файфо за ранните западни търговци, той бил един от най- големите международни пристанища на югоизточна Азия през 17, 18 и 19 век. В днешни времена, този красив защитен исторически град е прекрасен за разходки и турове.

Пагодата на японския покрит мост, първоначално построен през 1593 от японската общност на Хои Ан, за да свързва града с покрайнините.  Мостът бил покрит с покрив, така че да предпазва от силен дъжд и слънце.

Музеят Са Хуинх

Разположен близо до японския покрит мост, музеят съдържа изложби от ранния период на историята на Хои Ан.

Семейният параклис Тран

Тази къща за поклонение е построена преди около 200 години с помощта на дарения от членовете на семейството. Фамилията Тран води совя произход от Китай, след което се премества във Виетнам около 1700 г. Архитектурата на сградата отразява влиянието на китайския и японския стил.
Заседателната зала Пхуок Киен

Това е китайска пагода, построена около 1690 г., след което реставрирана и разширена през 1990 г. Храмът е посветен на Тхиен Хау Тханх Мау (богинята на моретата и закрилница на мореплаватели и рибари).

Уъркшоп по правене на фенери: Посетете един от семинарите по изработване на фенери в Хои Ан, където можете да наблюдавате местните жители как изработват копринени платове и фенери.
Връщане от Хои Ан до Дананг;

Полет от Дананг до Сайгон;

Нощувка в Сайгон.

 

Ден 6

Разглеждане на забележителности в Сайгон;

Закуска в хотела

Сайгон e оживен метрополис,  кипящ от енергичност и оживление.  Навсякъде из града се вижда сблъсъка между традициите и модерния свят. Колониалните сгради и старинните храмове се сливат с хоризонта. Удивителен е контраста между мотоциклетисти, профучаващи със своите мотори по улиците и тихите дворове на храмовете, където поклонници се молят сред дим от тамян.

Започнете своята обиколка  с  посещение на Двореца на обединението. В миналото това е бил двореца на виетнамския президент. На 30 април 1975г мястото  е превзето с танкове, а малко след това пада южен Виетнам.  В наши дни градата е със запазена архитектура от 60-те в оригиналния си вид, а до входовете можете да видите танковете.

Продължете вашия тур към историческия център, където можете да посетите нефритената пагода- една от най- известните пагоди  в Сайгон. После можете да разгледате и неороманската катедрала Нотр Дам и централния пощенски офис. Накрая посетете централния пазар Бен Тханх, където изобилстват всякакви стоки и занаяти, подходящи за всеки вкус.

З: Закуска, О- Обяд, В- вечеря

Цена в евро на човек

Цена за 2 + души

Допл. единична стая

Вариaнт А

669

146

Вариaнт В

731

223

Вариaнт С

847

306

 

*Всички цени са на човек в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. Присъединявате се към международна група- идеален начин да се срещнете с нови хора от цял свят. Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France или през Доха с Qatar Airways. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

Примерни хотели по програмата:

Hotel Var. A Var. B Var. C
Cabin / onboard (Vietnam) Halong Sails
Deluxe Junk/2D1N/Without Kayak
Victory Star Cruise
Deluxe/2D1N/without Kayak
Indochina Sails Cruise
Superior Indochina/2D1N/Without Kayak
Bhaya Classic
Deluxe/2D1N/Without Kayak
Emeraude Classic Cruises
Deluxe/2D1N/without kayak
Paradise Luxury Cruise
Deluxe/2D1N/Without kayak
Hanoi May De Ville City Centre 2
Superior [DBL]
Moonview 2 Hotel
Superior
Royal Gate Hotel
Deluxe
Super Hotel Hanoi Old Quarter
Superior
La Dolce Vita Hotel
Superior
Pullman Hanoi Hotel
Standard
Hue Alba Queen
Standard
Festival Hue Hotel
ROH
Mondial Hue Hotel
ROH [Standard/Superior with City/Pool View
Romance Hotel
ROH [Deluxe Mountain & Stadium View/Deluxe City View]
Camellia Hue Hotel
ROH [Deluxe City View/Deluxe Sky View]
Imperial Hotel, Hue
Deluxe City View
Best Western Premier Indochine Palace
Palace Deluxe
Hoi An Van Loi Hotel
Standard Garden
Phuoc An River Hotel
Deluxe River
Ancient House Resort
Ancient House Garden View
Hoi An Trails Resort & Spa
Superior [Summer Special Pro.]
Sunrise Hoi An Beach Resort
Garden Deluxe
Saigon
Huong Sen Hotel
Super Deluxe [City View]
Vien Dong Hotel
ROH [Summer Pro.]
Liberty Saigon Parkview
Deluxe
Ramana Saigon Hotel
Superior [Special Pro.] (No Extra Bed)


Moevenpick Hotel Saigon
Superior
Pullman Saigon Centre
Superior

 

Дати на провеждане 2014/2015 г.

28 Jul 2014

04 Aug 2014

 

11 Aug 2014

18 Aug 2014

25 Aug 2014

01 Sep 2014

08 Sep 2014

15 Sep 2014

22 Sep 2014

29 Sep 2014

06 Oct 2014

13 Oct 2014

03 Nov 2014

10 Nov 2014

17 Nov 2014

24 Nov 2014

01 Dec 2014

08 Dec 2014

15 Dec 2014

22 Dec 2014

29 Dec 2014

05 Jan 2015

12 Jan 2015

19 Jan 2015

26 Jan 2015

02 Feb 2015

09 Feb 2015

16 Feb 2015

23 Feb 2015

02 Mar 2015

09 Mar 2015

16 Mar 2015

23 Mar 2015

30 Mar 2015

06 Apr 2015

13 Apr 2015

20 Apr 2015

27 Apr 2015

04 May 2015

11 May 2015

18 May 2015

25 May 2015

01 Jun 2015

08 Jun 2015

15 Jun 2015

22 Jun 2015

29 Jun 2015

06 Jul 2015

13 Jul 2015

20 Jul 2015

27 Jul 2015

03 Aug 2015

10 Aug 2015

17 Aug 2015

24 Aug 2015

31 Aug 2015

07 Sep 2015

14 Sep 2015

21 Sep 2015

28 Sep 2015

05 Oct 2015

12 Oct 2015

19 Oct 2015

26 Oct 2015

     
 

 

 

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.