Екскурзия Бали и Ломбок

Екскурзия Бали и Ломбок

Екскурзия Бали и Ломбок

Екскурзия Бали и Ломбок

7 дни /6 нощувки
направи запитване
TUI Nr. AT-IND2
Цени от
на човек в двойна стая1215лв.

Индивидуална екскурзия Бали и Ломбок, 7 дни

Южен Бали- Убуд- Бедугул- Кинтамани- Канди Даса- Ломбок-Джили- Бали

Индивидуална екскурзия с английски

Батубулун  Ви посреща с баронг- танцът на доброто и злото. Между южен Бали и Убуд живеят множество занаятчийски племена. Мас и Селук са известни със своите занаяти- по дърворезба и сребро, предавани от поколение на поколение. На север се намира плажът Ловина, по чиито чисти кристални води плуват малки лодки. Недалеч от брега на Ломбок пък се намират трите малки острова- Джили, с прекрасни кристални води, предлагащи отлични възможности за дайвинг и шнорхелинг.

Ден 1

Южен Бали/летище- Убуд (47 км/8 часа)

Трансфер от летището или хотела. Културната обиколка започва с известния танц „баронг” и танцовото шоу Крис. Това представление символизира вечната битка между доброто (Баронг) и злото (Рангда) и завършва със сцена, в която танцьорите изпадат в транс и се опитват да убият Рангда.

След това пътуването продължава към Селук, центъра за  изискани сребърни произведения на изкуството и към Мас- известен със своите изящни дърворезби. Посете и Убуд- културното сърце на Бали с множество арт галерии и дом на десетки местни и чуждестранни художници. Една от галериите е музеят на изкуствата Ангунг Раи, където е представена голяма колекция от картини на балинезийски, индонезийски и чуждестранни творби. След това можете да изпробвате уменията си да преговаряте на пазара в Убуд.

Нощувка в хотела. (PERTIWI RESORT / TJAMPUHAN / ALILA UBUD)

Обядът и вечерята са по ваш избор и не са включени.

Ден 2

Убуд- Ловиния през Бедугул (106 км/ 10 часа; Закуска в хотела )

Изследвайте недокоснатите земи и селца. Посетете градината на пеперудите, където можете да се полюбувате на хилядите красиви пеперуди. След това пътувайте през гъстите тропически гори на планината Батукару и ще достигнете красиви оризови тераси в Джатилувих. Продължете към Канди Кунинг, където можете да посетите местния пазар и да опитате най- различни видове тропически плодове. Точно до него се намира и пазара за цветя, отрупан с диви орхидеи и рози. Следващата спирка е Бедугул- атрактивен планински курорт, разположен на 850 м над морското равнище. Посетете храма Улун Дану, посветен на богинята Деви Дану. Продължете пътуването си към втория по големина град в Бали след Денсапар- Сингарайа.

Настаняване в хотела в Ловиния. (ANEKA LOVINA / PURI BAGUS LOVINA )

Обядът и вечерята са по ваш избор и не са включени.

Ден 3

Ловиния- Канди Даса през Кинтамани (139 км/ 10 часа; Включена закуска)

Рано сутринта (5 часа) започва вашето приключение- разходка с лодка и наблюдение на делфини. Следва връщане в хотела, където можете да вземете душ. Освобождаване на стаята и тръгване с миниван на изток по крайбрежието от Ловиния до Кандидаса. По пътя ще направим спирка в село Сангсит, на няколко километра източно от Сингарайа, където ще посетим храма Бежи, посветен на богинята Деви Сри, която е пазителка на оризовите полета. Продължаваме през Кинтамани, с малки спирки, за да се насладите на прекрасните гледки над планината Батур и нейното кратерно езеро. Продължаваме нашето пътуване към храма Бесаких, познато още като главния храм в Бали, разположен на склоновете на свещената планината Агунг. Продължаваме надолу през Бангли, с възможност да посетите храма Кехен преди пристигането в хотела в Кандидаса.

Обядът и вечерята са по ваш избор и не са включени.

Настаняване в ALAM ASMARA / PURI BAGUS CANDI DASA / ALiLA MANGGIS

Ден 4

Кандидаса- Ломбок с лодка (115 км/90 минути; Закуска в хотела)

Трансфер от хотела до залива Паданг, за да хванете моторната лодка Gili Cat/ Blue water Express и да стигнете до Ломбок (разписанието на лодката ще Ви бъде предоставено  при резервацията Ви; максимално допустимия багаж е до 2 парчета багаж на човек).

На пристигане в Телук Код, ще Ви посрещне местен гид. Следва трансфер за около 45 минути до плажa Senggigi, за да се настаните в хотела.

Свободен следобед. Обядът и вечерята са по ваш избор и не са включени.

Настаняване в Puri mas beach / Holiday resort / Sheraton senggigi.

Ден 5

Сенгиги- северен Ломбок / изследване (50 км/8 часа; Закуска в хотела)

Приключението Ви започва с изследване на северен Ломбок и посещение на прохода Пусук, който се намира на над 400 м надморска височина, за да се полюбувате на панорамната гледка на малкия остров Джили. След това продължете по северното крайбрежие на Ломбок до водопада Сенданг Джиле, който е  с височина 125 м и е разположен сред свежа буйна растителност. Обяд в ресторант Pondok Senaru. След това продължаваме до Sembalun Lawang и селището Бумбунг, намиращи се в долината Сембалун. Последната спирка е кралската градина в Нармада, пострпена през 1727 г., чиято езерна вода е смятана за подмладяваща.

Обядът и вечерята са по ваш избор и не са включени.

Нощувка в Puri mas beach / Holiday resort / Sheraton senggigi.

Ден 6

Сенгиги- Джили Траванган тур в шнорхелинг (15 км/8 часа; Закуска в хотела)

Трансфер от хотела за целодневен тур до Джили Траванган. Първата спирка е в храма Бату Болонг, намиращ се на висяща над морето скала. Следва кратък трансфер с лодка  до Джили Траванган, най- големият и оживен остров от трите Джили острова в Ломбок. Насладете се на прекрасните рифове и множеството цветни риби с шнорхелинг и плуване.  На връщане към хотела, можете да спрете на хълма Малимбу, за да поснимате красивата гледка.

Обядът и вечерята са по ваш избор и не са включени.

Нощувка в Puri mas beach / Holiday resort / Sheraton senggigi.

Ден 7

Сенгиги- трансфер до летището  (55 км/ 1 час; Закуска в хотела)

Разполагате със свободна сутрин.  В предварително уговорен час ще Ви вземат  от хотела за трансфер до летището, за да хванете полета си на обратно.

В цената са включени:

 • Настаняване в двойна стая, климатизирана  в избран хотел или такъв, със същата категория
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с англоговорящ гид
 • Билет за влак
 • Изхранване, както е описано в програмата
 • Такси за входове
 • Такса обслужване, такса за стаите, ДДС, разходи за шофьор, гид и пиколо.

В цената не са включени:

 • Доплащане за висок сезон и праници
 • Самолетен билет от България
 • Турове и хранения, неупоменати в офертата
 • Бакшиши за екскурзовода и шофьора
 • Лични разходи – напитки, сувенири, пералня
 • Застраховка
 • Виза при пристигането – 25 $ на човек, валидна за 30 дни (възможно е цената да варира)
 • Международни летищни такси  (към моммента IDR 150.000 на човек)