Класически Виетнам

Класически Виетнам

Класически Виетнам

Класически Виетнам

7 дни/ 6 нощувки
направи запитване
TUI Nr. VN-T-14
Цени от
на човек в двойна стая1715лв.

Екскурзия Класически Виетнам, 7 дни

Индивидуална екскурзия на английски
ТУИ екскурзия VN-T-14
HANOI – HALONG – HANOI – HUE – HOI AN – SAIGON

Ден 1 Ханой – Халонг
Пристигане в Ханой. Трансфер от Ханой до Халонг. Нощувка в Халонг

Ден 2 Халонг – Ханой
(Закуска в хотела / Обяд: морска храна на корабчето )
Екскурзия с корабче из залива Халонг с включен обяд (4 часа)
Качете се на борда на традиционна дървенна джонка за разходка из залива. По време на разходката ще бъде сервиран обяд. По време на разходката ще разгледаме интересни скални формирования с имена като: Каменната патица, Борещия се петел (Ga Choi) и др. Ще посетим пещерата Thien Cung (Пещерата на небесното жителство). Пристигане на кея в Халонг.
Трансфер от Халонг до Ханой. Нощувка в Ханой.

Ден 3
Ханой – Хуе
(Закуска в хотела )
Разходка из Ханой: Въпреки, че е модерната столица на Виетнам, Ханой все още пази очарованието на миналото. Тесните улички и традиционните магазинчета обещават вълнуващи открития при вашите разходки, докато множеството красиви обществени сгради, паркове, езера и обрамчените с дървета булеварди, придават на града изискан и хармоничен вид.

Посетете храма на Литературата
ХРАМЪТ НА ЛИТЕРАТУРАТА: серия от обгърнати в спокойствие вътрешни дворове и грациозни арки – този монумент е един от най-добре запазените примери за традиционна виетнамска архитектура. Основан през 1070 г. и посветен на Конфуции, той е бил първият виетнамски университет. Посещение на наколната къща на Хо Чи Мин и „Пагодата с един пилон”
Сред парк се намира Наколната къща на Хо Чи Мин – семпла двустайна къща, където от 1958 до последните си дни е живял Хо Чи Мин. Можете да надникнете през прозорците, за да видите запазената от негово време обстановка. Ще посетите миниатюрната „Пагода с един пилон”. Пагодата е от 11 век. и е била възстановена в първоначалния си вид след като е била разрушена от французите през 1958 г. Днес тя стои до големия Мемориален комплек „Хо Чи Мин” – красив парк, където се намира последното място където е живял Хо Чи Мин, както и музей и други меморияли.

Разходка из Ханой с електрическа кола и обиколка на Стария квартал
Столица на Виетнам, Ханой е смесица от старите традиции и влиянието на западните колонизатори. Обградените с дървета булеварди и колониялните сгради придават на града западна елегантност, докато препълнените с хора тесни улички и малките къщички слепени една с друга, напомнят за отминали епохи. При 35 минутната разходка с електрическа кола ще разгледате Стария квартал, известен със своите 36 улици на занаятчиите, както и забележителностти като езерото Hoan Kiem, Пагодата Quan Su, Копринения път, Централна Гара Ханой, Затвора Hoa Lo, сградата на операта. След това ще слезем от електрическата кола за 25 минутна разходка из Стария Квартал.
Трансфер, Полет от Ханой до Хуе, Трансфер, Нощувка в Хуе

Ден 4
Хуе (Закуска в хотела )
Екскурзия до селцето Thuy Bieu и урок по готварство
Около 9.00 часа ще се качите на лодка за разходка по Парфюмната река. Ще спрем на пазара Dong Ba, където можете да купите продукти за урока си по готварство заедно с вашия шеф-готвач. Посещение на Пагодата Tien Mu. Отново се качваме на лодката, за да се отправим към селцето Thuy Bieu. Пристигане в Thuy Bieu, което е образец за автентично виетнамско селце. По време на урока по готварство ще приготвите сами своя обяд под ръководството на шеф-готвача. Обяд. Разходка пеша или с колело из тихоте селце Thuy Bieu. Посетете накои от домовете с градини или поговорете с местните хора. Ще завършим разходката до Thuy Bieu, като потопим краката си във вода с лечебни билки (традиционна терапевтична процедура) и се насладим на масаж направен от сляп масажист.

Екскурзия в Хуе
Град Хуе е бил столица на Виетнам повече от 140 години. Тук ще откриете старинни храмове, имперски сгради и сгради във френски стил. Градът е бил основан през 17 век.
Посещение на стария имперски град
В сърцето на Хуе се намира Имперската Цитадела, голям комплекс построен през 19 век по модела на Забранения град в Пекин. Оригиналните стени се простират на дължина 10 км и са били заобиколени от ров. Днес сградите са доста разрушени от бомбандировките по време на Американо-виетнамската война, но все пак останките са достатъчно внушителни, за да ни дадат представа за великолепния дворцов живот на Династията Нгуиен. Ще видим Флаговата кула, от където се вее огромен виетнамски флаг, както и импозантната врата Ngo Mon, официялният вход към имерските покои. Ще навлезем в множество просторни вътрешни дворове украсени с езерца с лотоси. Ще посетим резиденцията Dien Tho, където е живяла кралицата-майка, двореца Thai Hoa, приемната зала на мандарините, оригиналните урни на деветте династии, както и музея на кралските антики.
Нощувка в Хуе.

Ден 5
Хуе – Хой Ан (Закуска в хотела )
Посещение на гробницата на император Khai Dinh
KHAI DINH: това е последният монумент на династията Нгуиен и е бил построен между 1920 и 1931 г. Гробницата лежи величествено по склоновете на планината Chau E Mountain в селцето Chau Chau. До нея се стига по дълга стълба украсена с дракони. Има стенописи по таваните и множество керамични фрески.
Трансфер от Хуе до Хой Ан с разходка в Дананг
Пътуване от Хуе през красиви планински пътища, от където се разкрива невероятна гледка към морския бряг. На половината на пътя между Дананг и Хуе лежи прохода Хай Ван, който е един вид граница между климатичните зони север и юг във Виетнам. Продължавайки на юг преминаваме през LANG CO, красива ивица плаж, който се намира между чиста синя лагуна и Източно Виетнамско Море. След пристигане в Дананг, посещение на музея CHAM, елегантна колониялна сграда, която сега приютява най-добрата колекция на CHAM скулптури в света. За кратко ще посетим плажа NON NUOC, известно място сред амариканските войници по време на виетнамската война. Продължаваме на юг към Хой Ан, по пътя ще спрем, за да посетим Мраморната планина – пет скалисти хълма, които се издигат над заобикалящите ги оризови поля. Осеяни с пещери и храмове, за тях се смята, че представляват петте елемента на вселената.
Нощувка в Хой Ан.

Ден 6
Хой Ан – Дананг – Сайгон ( Закуска в хотела )
Разходка из Хай Ан
Хой Ан е красив крайречен град на юг от Дананг. Познат като Файфо на западните търговци едно време, градът е бил едно от главните пристанища в Югоизточна Азия от 17 до 19 век. Днес този добре запазен стар град може да се разгледа най-добре пеша. Пешеходната разходка включва: Пагодата с японския покрит мост: първият мост от тази страна е построен през 1593 г. от японската общност в Хой Ан, за да свърже града с китайските квартали. Мостът е покрит, за да може да служи и за подслон от дъжда и слънцето. Следваща спирка е Музея SA HUYNH – намиращ се в близост до Покрития японски мост, той е събрал колекции от ранната история на Хой Ан. Храмът на семейстрво Тран: храмът посветен на праотците е построен преди 200 години. Тъй като семейство Тран води началото си от Китай, архитектурата на храма отразява китайското и японското влияние. Залата PHUOC KIEN: това е китайска пагода построена около 1690 г, която е била реставрирана и достроявана през 1900 г. Храмът е посветен на Thien Hau Thanh Mau (богинята на моретата и покровител на моряците и рибарите). Посещение на работилница за фенери в Хой Ан.
Трансфер от Хой Ан до Дананг. Полет от Дананг до Сайгон. Трансфер. Нощувка в Сайгон.

Ден 7
Сайгон (Закуска в хотела)
Разходка из Сайгон
Сайгон е мегарополис, които кипи от енергия. Където и да погледнете в този град се срещат традицията и модерния живот. Изникващите модерни сгради стоят редом със старите от колониялната епоха или с традиционните храмове. Ще започнем нашата разходка из Сайгон с Двореца на обединението. Тази сграда от 60-те, която по-ранно е била Двореца на независимостта на президента на Южен Виетнам, е била атакувана от танковете през 1975 г., което ознаменува падането на Южен Виетнам. Сградата е запазена в оригиналния си вид и оригиналните танкове също стоят на показ в близост до входа. След което ще се придвижим до историческия център за да посетим Пагодата на Нефритения Император, една от най-интересните пагоди в Сайгон. Продължаваме към катедралата Notre Dame, построена в неороматичен стил и сградата на Централната поща. Ще преминем покрай сградите в класически европейскистил на Градския съвет (Hotel De Ville) и старата Опера (ще разгледаме и двете сгради само отвън). Накрая ще завършим разходката си на пазара Ben Thanh, където ще намерите голямо разнообразие от стоки за всеки вкус.