Кратка среща с Виетнам

Кратка среща с Виетнам

Кратка среща с Виетнам

Кратка среща с Виетнам

6 дни / 5 нощувки
направи запитване
TUI Nr. VN-SIC-21C
Цени от
на човек в двойна стая1308лв.

Кратка среща с Виетнам, 6 дни  

Екскурзия с международна група на английски

Ден 1

Ханой- Халонг

Круиз в залива Халонг. Обяд и вечеря на борда

Тръгване от Ханой за залива Халонг, по пътя имаме кратка спирка за почивка. Круизът през залива Халонг започва по обяд, когато ще бъде сервиран и обяда. Насладете се на вълшебния залив, където хиляди варовикови острови се издигат над вълните като драконови зъби. Пътуването продължава през рибарски селца по залива и зрелищни варовикови пещери, пръснати около залива. Междувременно можете да събирате слънчеви лъчи на най- горната палуба. Вечерта главният готвач ще приготви прекрасни блюда от пресни морски деликатеси и други традиционни ястия.

Нощувка на борда.

Ден 2

Халонг – Нахой/ на борда / З: хотел

Круиз в залива Халонг

Посрещнете деня със сутрешни тай чи упражнения, гледайки изгрева от залива Халонг. След закуска, посетете красивите варовикови пещери, а след това се върнете обратно на лодката, за да се полюбувате на красотата залива по пътя Ви обратно към пристанището.

Връщане от Халонг до Ханой

Разглеждане на забележителности в Ханой с електрическа кола

Столицата на Виетнам, Ханой е микс от дълго поддържани традиции и модерни отпечатъци от западен колониализъм. Дърветата покрай булевардите и колониалните сгради придават на града елегантна западна нотка.

Посетете езерото Хоам Кием, още познато като Съорд- естествено сладководно езеро в града. Преди езерото се е казвало Лук Тхуи, заради постоянно зелените му води.Следващия интересен обект е пагодата Куан Ку, която в миналото е била построена по време на династията Ле, за да посреща чуждестранни посланници. Не по- малко инетересна е улицата Ханг Гаи, позната като копринената улица на Ханой, заради множеството магазини, продаващи най- различни  копринени продукти.

Железопътната линия на Ханой

Железопътната линия е построена в края на 1890г. от виетнамо- френските колонизатори като централен затвор за виетнамски престъпници и в миналото е наричана „Ханг Ко”.

Оперният театър в Ханой е създаден от френските колонизатори  между 1901г. и 1911г. След това е реновирана, заради уникалната си архитектура и добрата композиция. От създаването си до ден днешен, това е най- голямата опера във Виетнам.

Посетете езерото Хоан Кием, храмът Нгок Сон и моста на изгряващото слънце

Езерото Хоан Кием: Хоан Кием означава езерето на завърналите се и се намира в историческия център на столицата на Ханой. Езерото е едно от главните живописни места в града и фокусна точка на публичния живот. Легенда разказва, че на Кинг Ле Лои бил връчен магически меч, наречен „небесна воля”, който му донесъл победа в битката срещу династията Минх.

Храмът Хгок Сон: Храмът е издигнат през 18 век в чест на лидера на 13 вековната война Тран Хунг Дао, който се отличил във войната срещу монголските нашественици, Ван Хуонг, учените и Нгуиен Ван Сю, конфуциански майстор и известен писател, който бил отговорен за промените по храма през 1864 г.  Нефритовият остров е свързан с брега от червения дървен мост Хук ( Хук означава мост, огрян от сутрешните слънчеви лъчи).

Нощувка в Ханой

Ден 3

Ханой- Хуе/

Закуска в хотела. Трасфер до летището. Полет от Ханой до Хуе. Разглеждане на забележителности в Хуе

Хуе е бил столицата на Виетнам за повече от 140 години. Основан още през 17 век, и днес тук могат да бъдат видени старинни храмове, императорски сгради и постройки във френски стил.

Посещение на кралските гробници на Ту Дук и Кхай Динх.

Ту Дук,  най- дълго царувалия виетнамски император, построил тази гробница и я използвал като място за медитация, четене и театрални постановки. Отделете си малко време да се потопите в спокойната атмосфера, разхождайки се из дворовете и около лотусовите езера. След това посетете императорската гробница на Кхай Динх- последната от величествените гробници на династията Нгуен, завършена през 1931 г., разположена върху върха на един от хълмовете. Това място съчетава различни европейски елементи и традиционна виетнамска архитектура.

Посетете стария императорски град

Разположена в сърцето на Хуе тази императорската крепост представлява огромен комплекс, построен в началото на 19 век по модел на Забранения град в Пекин. Оригиналните стени се простират в продължение на 10 км и са заобиколени от широк ров. Днес, повечето от сградите за разрушени от бомбите на виетнамско- американската война, но останките дават представа за дворцовия живот на династията Нгуен. В самата крепост можете да се полюбувате на спокойни лотусови езера и да посетите дворецът на Диен Тхо, пищно украсената приемна зала, мандаринските зали, деветте автентични урни, останали от династията, а също и кралския античен музей.

Нощувка в Хуе.

Ден 4

Хуе- Хои Ан;

Закуска в хотела

Екскурзия до село Тхуй Биеу с обяд в местна къща

Около 9 часа от кея Тоа Кхам започва круиз с лодка по Парфюмената река. Първата спирка е на емблематичната пагода Тхиен Му. След това се отправете към селото Тхуи Биеу, насладете се на кратка разходка или покарайте колело по спокойните улици, посетете красивите градини, старите храмове и поговорете с местните хора. В края на своята разходка можете да обядвате в някоя от местните къщи и да релаксирате с традиционната вана за крака с местни лекувити билки.

С колело от Хуе до Хои Ан и разглеждане на забележителности в Дананг

На половината път между Дананг и Хуе  се намира планинския път Хаи Ван- линия разделяща двете климатични зони на северен и южен Виетнам. Продължавайки на юг, преминавате през Ланг Ко, прекрасна ивица от плажове между кристално синята лагуна и източно виетнамско море. След като пристигнете в Дананг, можете да се разходите в музея Чам, елегантна колониална сграда, където в момента се намира най- хубавата колекция на скулптури. Продължете на юг до Хои Ан, спирайки по пътя за да посетите  мраморните планини- пет каменни могили, обградени от оризови полета. Със своите безбройни пещери и храмове, в китайската култура мраморните планини са  считани  за един от петте елемента на вселената.

Нощувка в Хои Ан.

Ден 5

Хои Ан- Дананг- Сайгон;

Закуска в хотела

Разглеждане на забележителности в Хои Ан

Хои Ан е живописен крайречен град южно от Дананг. Познат като Файфо за ранните западни търговци, той бил един от най- големите международни пристанища на югоизточна Азия през 17, 18 и 19 век. В днешни времена, този красив защитен исторически град е прекрасен за разходки и турове.

Пагодата на японския покрит мост, първоначално построен през 1593 от японската общност на Хои Ан, за да свързва града с покрайнините.  Мостът бил покрит с покрив, така че да предпазва от силен дъжд и слънце.

Музеят Са Хуинх

Разположен близо до японския покрит мост, музеят съдържа изложби от ранния период на историята на Хои Ан.

Семейният параклис Тран

Тази къща за поклонение е построена преди около 200 години с помощта на дарения от членовете на семейството. Фамилията Тран води совя произход от Китай, след което се премества във Виетнам около 1700 г. Архитектурата на сградата отразява влиянието на китайския и японския стил.
Заседателната зала Пхуок Киен

Това е китайска пагода, построена около 1690 г., след което реставрирана и разширена през 1990 г. Храмът е посветен на Тхиен Хау Тханх Мау (богинята на моретата и закрилница на мореплаватели и рибари).

Уъркшоп по правене на фенери: Посетете един от семинарите по изработване на фенери в Хои Ан, където можете да наблюдавате местните жители как изработват копринени платове и фенери.
Връщане от Хои Ан до Дананг;

Полет от Дананг до Сайгон;

Нощувка в Сайгон.

Ден 6

Разглеждане на забележителности в Сайгон;

Закуска в хотела

Сайгон e оживен метрополис,  кипящ от енергичност и оживление.  Навсякъде из града се вижда сблъсъка между традициите и модерния свят. Колониалните сгради и старинните храмове се сливат с хоризонта. Удивителен е контраста между мотоциклетисти, профучаващи със своите мотори по улиците и тихите дворове на храмовете, където поклонници се молят сред дим от тамян.

Започнете своята обиколка  с  посещение на Двореца на обединението. В миналото това е бил двореца на виетнамския президент. На 30 април 1975г мястото  е превзето с танкове, а малко след това пада южен Виетнам.  В наши дни градата е със запазена архитектура от 60-те в оригиналния си вид, а до входовете можете да видите танковете.

Продължете вашия тур към историческия център, където можете да посетите нефритената пагода- една от най- известните пагоди  в Сайгон. После можете да разгледате и неороманската катедрала Нотр Дам и централния пощенски офис. Накрая посетете централния пазар Бен Тханх, където изобилстват всякакви стоки и занаяти, подходящи за всеки вкус.

З: Закуска, О- Обяд, В- вечеря