Най-доброто от Виетнам

Най-доброто от Виетнам

Най-доброто от Виетнам

Най-доброто от Виетнам

10 дни/ 9 нощувки
направи запитване
TUI Nr. VN-SIC-23C
Цени от
на човек в двойна стая1747лв.

Екскурзия Най-доброто от Виетнам, 10 дни

Сайгон- Хуе- Хой Ан- Ханой- Халонг- Ханой
Екскурзия с международна група на английски
ТУИ екскурзия VN-SIC-23C

Ден 1

Разглеждане на забележителности в Сайгон: Сайгон e оживен метрополис,  кипящ от енергичност и оживление.  Навсякъде из града се вижда сблъсъка между традициите и модерния свят. Колониалните сгради и старинните храмове се сливат с хоризонта. Удивителен е контраста между мотоциклетисти, профучаващи със своите мотори по улиците и тихите дворове на храмовете, където поклонници се молят сред дим от тамян.

Започнете своята обиколка  с  посещение на Двореца на обединението. В миналото това е бил двореца на виетнамския президент. На 30 април 1975г мястото  е превзето с танкове, а малко след това пада южен Виетнам.  В наши дни градата е със запазена архитектура от 60-те в оригиналния си вид, а до входовете можете да видите танковете.

Продължете вашия тур към историческия център, където можете да посетите нефритената пагода- една от най- известните пагоди  в Сайгон. После можете да разгледате и неороманската катедрала Нотр Дам и централния пощенски офис. Накрая посетете централния пазар Бен Тханх, където изобилстват всякакви стоки и занаяти, подходящи за всеки вкус.

Ден 2

Екскурзия до тунелите Ку Чи: Тунелите на Ку Чи са били важна отбранителна точка във Виетконг през Виетнамската война. Разпростиращи се на площ от над 200 км, този невероятен подземен лабиринт е свързвал командни постове, болници, приюти и оръжейни фабрики. Днес можете да се разходите през тази зона и да научите повече за ежедневния живот и виетнамската култура, да видите умно прикритите входве и изработените мини капани. Някои от тунелите са променени, за да могатда бъдат посещавани от туристи.

Забележителности в Чолон (Чайнатаун): Разрастващият се, гъстонаселен Чолон постоянно кипи от енергия. Разгледайте най- интересните места на този впечатляващ град, започвайки с пазара на медицината и пазара Бихн Рай, където се продават всякакви стоки- от сушени плодове до тишърти и електроника.

 Ден 3

Екскурзия до Бен Тре с лодка по река Меконг

След пътуването Ви през Бен Лук и Тан Ан, продължете до Бен Тре, откъдето да се впуснете на разходка с лодка по река Меконг до канала Вам Ксеп. Във Вам Ксеп можете да разгледате хилядите занаятчийските стоки и многобройните вариации на кокосови десерти. Насладете се на свежите местни плодове, традиционната музика и местните обичаи, а след това посетете и някоя от типичните китайски къщи, за да се насладите на чаша ароматен чай.

 Ден 4

Сайгон- Хуе

Полет от Сайгон до Хуе.  

Хуе е бил столицата на Виетнам за повече от 140 години. Основан още през 17 век, и днес тук могат да бъдат видени старинни храмове, императорски сгради и постройки във Френски стил.

Посещение на кралските гробници на Ту Дук и Кай Дин.: Ту Дук,  най- дълго царувалия виетнамски император, построил тази гробница и я използвал като място за медитация, четене и театрални постановки. Отделете си малко време да се потопите в спокойната атмосфера, разхождайки се из дворовете и около лотусовите езера. След това посетете императорската гробница на Кай Дин- последната от величествените гробници на династията Нгуен, завършена през 1931 г., разположена върху върха на един от хълмовете. Това място съчетава различни европейски елементи и традиционна виетнамска архитектура.

Посетете стария императорски град: Разположена в сърцето на Хуе, тази императорската крепост представлява огромен комплекс, построен в началото на 19 век по модел на Забранения град в Пекин. Оригиналните стени се простират в продължение на 10 км и са заобиколени от широк ров. Днес, повечето от сградите за разрушени от бомбите на виетнамско- американската война, но останките дават представа за дворцовия живот на династията Нгуен. В самата крепост можете да се полюбувате на спокойни лотусови езера и да посетите дворецът на Диен Тхо, пищно украсената приемна зала, мандаринските зали, деветте автентични урни, останали от династията, а също и кралския античен музей.

 Ден 5

Екскурзия до селото Тхуи Биеу и обяд в някоя от местните къщи: Около 9 часа от кея Тоа Кхам започва круиз с лодка по Парфюмената река. Първата спирка е на емблематичната пагода Тхиен Му. След това се отправете към селото Тхуи Биеу, насладете се на кратка разходка или покарайте колело по спокойните улици, посетете красивите градини, старите храмове и поговорете с местните хора. В края на своята разходка можете да обядвате в някоя от местните къщи и да релаксирате с традиционната вана за крака с местни лекувити билки.

От Хуе до Хой Ан и разглеждане на забележителности в Дананг: На половината път между Дананг и Хуе  се намира планинския път Хаи Ван- линия разделяща двете климатични зони на северен и южен Виетнам. Продължавайки на юг, преминавате през Ланг Ко, прекрасна ивица от плажове между кристално синята лагуна и източно виетнамско море. След като пристигнете в Дананг, можете да се разходите в музея Чам, елегантна колониална сграда, където в момента се намира най- хубавата колекция на скулптури. Продължете на юг до Хой Ан, спирайки по пътя за да посетите  мраморните планини- пет каменни могили, обградени от оризови полета. Със своите безбройни пещери и храмове, в китайската култура мраморните планини са  считани  за един от петте елемента на вселената.

 Ден 6

Разглеждане на забележителности в Хой Ан с лодка по река Тху Бон

Идеално запазеният търговския град Хой Ан е обявен за световно богатство на ЮНЕСКО през 1999г. Цветните му магазинчета, дюкянчетата и храмовете отразяват богатото културно разнообразие, датиращо от 16 и 17 век, когато Хой Ан е бил главно пристанище за западни, китайски и японски търговци. Днес той е оживен център за традиционни ръчно изработени стоки и е рай за любителите на шопинга. Разходете се по павираните улици, покрай сгради с ниски покриви, оживения централен пазар и малкия залив, където са закотвени малки цветни лодки. Турът включва и посещение на частен дом, където клановете на една и съща фамилия са живели с векове. Продължете до музея Са Хуинх, който е разположен близо до японския покрит мост и съдържа изложби от най- ранния период на историята на Хой Ан. Посетете някои от местните магазини за ръчно изработени стоки в Хой Ан, а след това  продължете към известната пагода на японския покрит мост, първоначално построен през 1593 от японската общност на Хой Ан, за да свързва града с покрайнините.  В късния следобед, се качете на местна лодка и плувайте по водите на река Тху Бон, наслаждавайки се на непокътнатата природа. По пътя  обратно към пристанището на Хой Ан можете да спрете, за да разгледате селца, специализирани в производството на керамика и дърворезба.

Нощувка в Хой Ан.

 Ден 7

Хой Ан- Дананг- Ханой

Трансфер до летището Дананг; Полет от Дананг до Ханой; Трансфер

Разглеждане на забележителности в Ханой с електрическа кола: Столицата на Виетнам, Ханой е микс от дълго поддържани традиции и модерни отпечатъци от западен колониализъм. Дърветата покрай булевардите и колониалните сгради придават на града елегантна западна нотка.

 Посетете езерото Хоам Кием, още познато като Съорд- естествено сладководно езеро в града. Преди езерото се е казвало Лук Тхуи, заради постоянно зелените му води.Следващия интересен обект е пагодата Куан Ку, която в миналото е била построена по време на династията Ле, за да посреща чуждестранни посланници. Не по- малко инетересна е улицата Ханг Гаи, позната като копринената улица на Ханой, заради множеството магазини, продаващи най- различни  копринени продукти.

Железопътната линия на Ханой: Железопътната линия е построена в края на 1890г. от виетнамо- френските колонизатори като централен затвор за виетнамски престъпници и в миналото е наричана „Ханг Ко”.

Оперният театър в Ханой е създаден от френските колонизатори  между 1901г. и 1911г. След това е реновирана, заради уникалната си архитектура и добрата композиция. От създаването си до ден днешен, това е най- голямата опера във Виетнам.

Ден 8

Ханой- Халонг

Закуска в хотела, обяд и вечеря на борда

От Ханой до Халонг- круиз в залива Халонг: Тръгване от Ханой за залива Халонг, по пътя имаме кратка спирка за почивка. Круизът през залива Халонг започва по обяд, когато ще бъде сервиран и обяда. Насладете се на вълшебния залив, където хиляди варовикови острови се издигат над вълните като драконови зъби. Пътуването продължава през рибарски селца по залива и зрелищни варовикови пещери, пръснати около залива. Междувременно можете да събирате слънчеви лъчи на най- горната палуба. Вечерта главният готвач ще приготви прекрасни блюда от пресни морски деликатеси и други традиционни ястия.

Нощувка на борда.

Ден 9

Халонг – Ханой

Круиз в залива Халонг: Посрещнете деня със сутрешни тай чи упражнения, гледайки изгрева от залива Халонг. След закуска, посетете красивите варовикови пещери, а след това се върнете обратно на лодката, за да се полюбувате на красотата залива по пътя Ви обратно към пристанището.

Нощувка в Ханой.

Ден 10

Ханой

Закуска в хотела

Разглеждане на забележителности в Ханой: Посещение на храма на литературата-  този храм е един от най- добре запазените примери за традиционна виетнамска архитектура, основан през 1070г. и посветен на Конфуций. Тук се е помещавал и първия виетнамски университет. В един от дворовете има скулптури на гигантски костенурки с плочи на гърба, които наброяват постиженията на дипломираните учени.

Посещение на мемориалния комплекс Хо Ши Мин: Започнете тура си с посещение на мавзолея на Ко Ши Мин, където можете да отдадете почит на балсамираното тяло на Хо Ши Мин. Мавзолеят е затворен в следобедите на понеделник и петък, а през октомври и ноември може да бъде разгледан само отвън, тъй като това е периода, в който се извършват реставрациите. Продължете своята обиколка към президенсткия палат (входа в сградата не е позволен). Разходете се из парка до къщата на Хо Ши Мин- постройка от две семпли стаички, където той е живял от 1958г. до края на дните си. Може да бъде разгледате къщата само през прозорците.

Посещение на музея на етнологията: Със своите останалите  артифакти от всичките 54 различни етнически групи, населявали страната, този музей пресъздава етническото многообразие във Виетнам. Вътре в музея  ще намерите детайлни описания на малцинствените групи, както и примери за  техните традиционни носии и начин на живот.