Адреналин без граници в магнетичния Занзибар

Скок с парашут на остров Занзибар

Почивката на остров Занзибар може да е всичко друго, но не и скучна. Независимо от възрастта и предпочитанията на туристите, те винаги има с какво да си доставят доза адреналин. Там просто винаги има какво да се прави, затова ви съветваме да си предвидите поне 10 дни, когато планирате своята ваканция. 

Предимството на остров Занзибар е, че местните имат огромен опит в организацията на всякакви развлечения за своите гости и независимо от привидната им екстремност, те се провеждат в условия на пълна безопасност.

Това означава, че и най-плахите и по принцип предпазливи туристи ще могат да изпробват и най-вълнуващите атракции по време на своята почивка в Занзибар.

Не е нужно да сте пробвали преди това – на острова има училища за всичко и за всички. Управление на парапланер или малък самолет, гмуркане с шнорхел или акваланг, полет или разходка сред тропическите гори, планинско катерене, сърф или сафари обиколка сред лъвове, слонове и други животни от филмите с Индиана Джоунс.

Наистина можете да изненадате близките си с екстремни снимки по време на почивката си в Занзибар и те да опознаят вашата дива, приключенска страна.

Ето някои идеи, които ще ви заредят с адреналин и без да рискувате здравето си по някакъв начин:

1. Управление на парапланер

Няма нищо по-красиво от гледката на екзотичен остров от птичи поглед. Придружена от ускорен пулс и емоцията да летиш свободно в пространството – това си е истинска адреналинова бомба, която ще заличи всяка рутина или стрес от ежедневието. Разбира се, не си представяйте, че просто ще полетите безконтролно в пространството. За вашата безопасност ще се погрижат опитни инструктори, които след подробен инструктаж ще ви придружат във вашето въздушно приключение.

Полетът с парапланер над остров Занзибар е изключително запомнящо се преживяване, тъй като разкрива едновременно гледка на тропическа гора, диви африкански животни, смарагдови води и внушителната континентална част, където е Килиманджаро.

Препоръчваме ви да отделите ден от почивката си в Занзибар, за да усетите свободата и красотата на парапланеризма.

Остров Занзибар - сафари

2. Гмуркане

Традиционно гмуркането е сред първите идеи на туристите избрали да заминат на почивка в Занзибар. Това е така, заради милионите снимки от подводните приключения на малки и големи в Интернет. Гмуркането само по себе си е причина този остров да бъде предпочитана дестинация по целия свят. Подводната цветна действителност, която разкрива уникални по рода си животински видове, екзотична растителност и спиращи дъха рифове, кара хората наистина да забравят за всичко сиво и стресиращо в ежедневието си. Подобни преживявания учат малки и големи на това, че природата е най-добрият художник и най-щастливото място.

За да бъдете подготвени за подводното приключение вие задължително ще получите кратко обучение и сертификат. Ще трябва да се оборудвате в необходимата екипировка и веднага след това ще можете да плувате сред екзотичните морски създания. Картините, които ще видите ще останат завинаги в съзнанието ви и месеци наред ще си спомняте красотата им. 

3. Сафари

Запазената марка на африканските курорти определено са сафари приключенията, които могат да преобърнат представата ви за пълноценна ваканция. Ако никога не сте напускали градската среда и най-екстремните ви изживявания са напрегнатия трафик и безкрайните задачи на работа, определено трябва да изберете почивка в Занзибар, която ще ви даде възможност да нахраните лъв, да погалите слон или да видите огромни екзотични птици, които препускат с огромна скорост около вас.

Занзибар разполага с десетки различни маршрута за сафари обиколка и всеки от тях дава различен поглед към дивата природа и ви среща с различни внушителни животински екземпляри. Някои от тях сред местности със статут на резервати и там можете да видите множество редки видове, които са характерни само за острова. За разлика от градските птици, пернатите чудеса на Занзибар за оцветени в ярки цветове и издават много характерни звуци. 

Изобщо да стигнете до Африка и да не отидете на сафари е като историята за Рим и папата. Освен това дамите изглеждат изключително добре в типичните за сафари облекла и с огромно удоволствие превръщат сафари обиколките в импровизирани фотосесии.

4. Скок с парашут

Преди години това звучеше като нещо толкова смело и невъзможно, че ако някой споделеше в компания, че е скачал с парашут се превръщаше в истински герой. Това обаче вече е изживяване, което си позволяват и хора в пенсионна възраст, които целят да върнат младежкия си дух. Съвсем различно е обаче ако практикувате това екстремно занимание отдавайки се на свободно падане над екзотичен африкански остров. 

Не се страхувайте – това се случва с инструктор и не е необходимо да се притеснявате дали парашутът ще се отвори. Въпреки инструктажа и абсолютната безопасност, скокът с парашут на Занзибар си остава запомнящо се завинаги изживяване.

Достатъчно е да попитате за тази атракция що пристигнете. Веднага ще ви насочат към няколко подобни центъра за екстремни спортове, където освен скок с парашут ще можете да се пробвате и като пилот на самолет.

Обиколка с АТВ на Занзибар

5. АТВ офроуд приключение

Обиколките с АТВ са сред най-предпочитаните занимания на тези, които не могат само да се излежават по време на своята почивка в Занзибар. Подобни забавления се случват само на предвидени за това терени – далеч от диви животни или опасни възвишения. 

Няма как да натискате газта сред лъвове и леопарди например, но пък можете да се движите по офроуд крайбрежието. Можете да се наслаждавате на океана, докато показвате на приятелите си, че определено има какво да научат от вас за управлението на това екстремно превозно средство.

Усещането наистина е различно от подобни забавления по родните планини.

6. Езда на коне

Да галопирате на расов жребец по крайбрежието на Индийския океан звучи като сцена от филм с Джеймс Бонд. Всъщност имате съвсем реално тази възможност ако решите да заминете на почивка в Занзибар. Островът разполага с няколко подобни школи, които ще ви обучат и при пълна безопасност ще ви позволят да яздите някой от тези внушителни животни по снежнобелия пясък на плажа.

Това занимание е подходящо за всеки член на семейството, като най-малките могат да се сприятелят с някое очарователно пони, което ще им позволи да го пояздят.

7. Сърф

Няма вид воден спорт, който да не можете да практикувате по време на своята почивка в Занзибар. Има обаче една особена група екстремни спортисти, които са способни да прелетят хиляди километри само, за да покажат на вълните, че могат да ги управляват. Едва ли има някой, който не си е казвал “Ех, и аз искам да опитам!”, докато е гледал някой филм за сърфисти. 

Е, на Занзибар ще имате възможност да пробвате да управлявате всички видове сърф като за целта има различни училища и школи, които ще ви обучат и ще ви предоставят дъска под наем. Не се отчайвайте ако океанът не ви позволи да го опитомите веднага.

Необходими са няколко неуспешни опита, докато схванете как да се движите по вълните, но случи ли се веднъж, ще останете завинаги влюбени в този спорт на свободата!

Това са само малка част от екстремните възможности, за които експертите на Travelsimo ще ви разкажат, докато планирате своята почивка в Занзибар. Не забравяйте да им разкажете за своите приключенски идеи – те веднага ще намерят начин да ги превърнете в реалност!