Бали

Бали

Почивки и екскурзии на остров Бали

Бали

Индонезия

Република Индонезия е най-големият архипелаг в света, обхващащ 17 504 малки и големи тропически острови, обградени от красиви плажове, много от които са необитаеми, а други даже нямат име. Обхващайки екватора от двете страни, между Азия и Австралия и между Пасифика и Индийския океан, архипелага е дълъг колкото разстоянието между Сан Франциско и Ню Йорк. Населението на Индонезия надвишава 215 милиона и има повече от 200 етнически групи. Официалния език е Бахаса Индонезия.
Сред най-известните острови са Суматра, Ява, Бали, Калимантан (бившия Борнео), Сулавеси (Селебес), островите Малуку (островите на подправките) и Папуа. Тук разбира се трябва да се спомене остров Бали „най-добрият в света остров курорт”, с неговата омагьосваща култура, плажове, динамични танци и музика. Но Индонезия има много, все още девствени овстрови, които чакат да бъдат открити от туристите.
Поради местоположението и геологията си Индонезия е благословена с множество различни пейзажи и климатични области, от плодородните оризища на Ява и Бали до дъждовните гори на Суматра, Калимантан и Сулавеси, от саваните на островите Нусатенгара, до снежните върхове на западен Папуа. Фауната и флората са също толкова разнообразни и интересни, изразяващи се в огромно богатство от животински и растителни видове.
Културното разнообразие е не по-малко богато и омагьосващо. Начина на живот, традициите, музиката, танците, езика се менят от остров на остров. Но това, което ги обединява е топлотата и гостоприемството на индонезииците, които не се забравят лесно.
Индонезииските хотели са едни от най-добрите в света, намиращи се до бели плажове, гледащи над зелени долини или в самото сърце на Джакарта.
Големите индонезииски градове като Джакарта, Бандунг, Сурабая или Макасар са като гъмжащи кошери – вечно забързани. Те са истински рай за шопинг манияците, с хилядите си магазини – от скъпи световно известни бутици, до сергиите по пазарите, предлагащи главозамайващо разнообразие от стоки и услуги. Тук любителите на кулинарията ще бъдат раздвоени между хилядите педложения – от най-изискани ресторанти до улични лавки за храна. Не на последно място трябва да се спомене и индонезийските СПА процедури – едни от най-добрите в света.
Джакарта, Бали, Медан, Паданг, Бандунг, Соло, Йогякарта, Сурабая, Макассар са свързани с директни полети. Много редовни авиолинии и лоу-кост превозвачи летят до всяка точка на архипелага.

  • НАСЕЛЕНИЕ: 267 670 543
  • ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК: ИНДОНЕЗИЙСКИ
  • СТОЛИЦА: ДЖАКАРТА
  • ВАЛУТА: Индонезийска рупия (IDR)

Пътуване

Бали е една от най-далечните екзотични дестинации спрямо България. Обикновено полетът от София с прекачването на някое от трансферните летища като Истанбул или Доха отнема около 13 часа.

От София можете да летите с Катарски авиолинии, Турски авиолинии, КЛМ или Емирейтс. От Варна най-удобни са полетите с Турски авиолинии.

В повечето райони на страната има автобусни услуги. Между главните градове на Ява, Суматра и Бали има редовни автобусни линии, като има и такива, които са директни без междинни спирки. В по-отдалечените райони и между малките градчета, автобусните услуги се извършват с минибусове и минивани (ангкут). Минибусчетата и минивановете са също така основно средство за транспорт в градовете. Те често се използват като споделени таксита с полуфиксирани маршрути. В градовете има също така множество таксита, транзитни автобуси и моторизирани рикши (bajaj). Рикшите с колела (becak) са широко разпространени в градовете и са евтина форма на транспорт. Те обаче предизвикват големи задръствания и са забранени в централните райони на Джакарта. В някои градове има коли с жив впряг. Поради повишаващият се стандарт на живот все повече се увеличава броя на личните автомобили, което води до големи задръствания, осбено в Джакарта и по магистралите.

Индонезия има има няколко магистрали, някои от които са Национални пътища, а другите „свободни пътища”, които са платени. Най-скъпият, от който е “Cipularang”, който свързва Джакарта с Бандунг.

В градовете има също така множество таксита, транзитни автобуси и моторизирани рикши (bajaj). Рикшите с колела (becak) са широко разпространени в градовете и са евтина форма на транспорт. Те обаче предизвикват големи задръствания и са забранени в централните райони на Джакарта. В някои градове има коли с жив впряг. Поради повишаващият се стандарт на живот все повече се увеличава броя на личните автомобили, което води до големи задръствания, осбено в Джакарта и по магистралите.

Индонезия има има няколко магистрали, някои от които са Национални пътища, а другите „свободни пътища”, които са платени. Най-скъпият, от който е “Cipularang”, който свързва Джакарта с Бандунг.

Сухопътният транспорт е доминиращ с пътна мрежа от 437 759 км. ЖП транспортът се състои от 4 несвързани мрежи, основно в Ява и Суматра, като се използва основно за превоз на обемни товари и пътници на големи разстояния. Морския транспорт е много важен за икономическата интеграция на страната, за местната и международната търговия. Той е добре развит, като всеки голям остров има поне едно основно пристанище. Въздушният транспорт е много важен, особено там където водният и сухупътния транспорт не са добре развити или липсват. Има много добре развита вътрешна мрежа, която свързва всички основни градове.

Храна

Оризът е основната храна в Индонезия, въпреки че има някои изключения на някои източни острови, където за основна храна може да се използва царевица, саго, кассава или сладки картофи. Но нещата се променят бързо и оризът става все по-полярен. „Nasi goreng” (пържен ориз), “mie goreng” (пържени нудели) и “gado-gado” (зеленчуци поляти с фъстъчен сос и нарязано варено яйце), са типичните индонезииски ястия.

Тъй като Индонезия е архипелаг, рибата и морските дарове заемат важно място в местната кухня. Кокосовите орехи се използват навсякъде. Говеждото и пилешкото месо са много използвани. Свинското месо се използва само в китайските ресторанти или в не-мюсолманските региони. Основни добавки към ястията са кокосовото мляко, чилито, соевия и фъстъчения сос. В местната кухня се използват много зеленчуци и плодове. Освен традиционната индонезииска кухня, много популярна е китайската и континенталната кухни. В големите градове има ресторанти на световно известни вериги за бързо хранене.

Местни напитки:
Ес (ледена напитка със сироп, плодове и желета).
Брем (Бали; оризово вино).
Туак (палмово вино)
Арак (оризово или палмово вино).
Келапа муда (млад кокосов сок).
Минимална възраст, на която може да се консумира алкохол: 18 години.
Минимална възраст, на която може да се закупува алкохол: 16 години

Събития

Поради културното разнообразие през годината има множество различни традиционни и религиозни фестивали, процесии и събития. Сред тях са например: цветните религиозни Хинду Дарма церемонии провеждани на Бали, процесиите по време на Секатен в Йогьокарта, Ява, както и фестивала Табот в Бенгкулу, Суматра, честващ внуците на Мохамед. Будиските Висак церемонии се състоят в Боробудур, а китайския фестивал Тоа Пе Конг в Манадо.

Тук е много добре развито танцовото изкуство. По време на сухия сезон на открита сцена в храма Прамбанан близо до Йогьокарта, се изпълнява красивата танцова драма „Рамаяна”. И разбира се танците и стиловете много варират според различните племена и култури.

Китайското влияние може да се усети по целия северен бряг на Ява, от моделите, които се рисуват върху батик в Циребон и Пекалонган, до красиво дърворезбованите мебели и къщи в Кудус, централна Ява, както и по златните бродерии на сватбените костюми в западна Суматра.

Но Индонезия не живее само в миналото. Джаз фестивала в Ява например, събира не само местни изпълнители, но и много световноизвестни музиканти.

Мюсюлманските празници се определят от различните фази на луната, затова и датите на празниците варират. Будиските празници се определят от местните астрономически наблюдения и е трудно да се определи тяхната дата предварително.

Индонезийският ден на независимостта

На 17 август 1945г. Индонезия обявява своята независимост от Холандия. Тази декларация за независимост не се приема добре от холанските колонизатори и следват 4 години на размирици и дипломатически срещи, когато най-накрая през 1949 г. холандците признават независимостта на Индонезия.

Как се празнува индонезийският ден на независимостта?

В Индонезия „Хари Мердека” или “Деня на независимостта” е ден изпълнен с чествания. Подготовката за празника започва доста по от рано. По това време на годината цяла Индонезия е накичена с цветовете на националния флаг – бяло и червено. Жилищните квартали се почистват от сформирани отряди от живущите, а къщите, магазините и правителствените сгради се окичват с националния флаг. На този ден има големи празненства, официални церемони, паради.

Как е възникнал „Денят на независимостта”?

Пристигането на холандците в Индонезия съвпада с основаването на Холандската Източноиндииска Търговска компания през 1602 г. През 1800 г., когато компанията банкрутира, холандците основават Холанските Източни Индии – колония която просъществува до Втората Световна Война, когато японците я окупират. Японците управляват архипелага от Март 1942 г. до края на войната през 1945 г. След капитулацията на японците, индонизииския национален лидер Сукарно обявява на 17 Август 1945 г. независимостта на страната. Сукарно става първият президент на страната. Холандците обаче не приемат независимостта на бившата си колония и това, което следва е индонезииската национална революция. През 1949 г. холандците най-накрая признават независимостта на страната.

Церемонията Кавин Тебу

(през април)

Годишната церемония Кавин Тебу е най-вече популярна сред плантаторите на захарна трастика, но се празнува от цялата общност. Фестивалът се състои в началото на новата сейтба и се придружава от молитвени сесии за добра реколта.

Място: Маяленгка – малък град не далеч от Бандунг, Ява, Индонезия

Вайсак

(през май)

Почитан от будистите по целия свят, Вайсак чества рождения ден, озаряването и смъртта на Буда. Празника е на осмия ден от четвъртия месец на китайския лунен календар и се чества в будиските храмове по цяла Ява, като едно от големите празненства се състои в Борободур в Йогьокарта

Място: Борободур, Йогьохарта

Годишнината на ботаническата градина в Богор

(през май)

Считана за една от най-красивите обществени градини в Индонезия, ботаническата градина Богор се разполага на 87 хекрата и е изпълнена с стотици прекрасни растения, цветя и дървета. Била е създадена през 1817 г. от Каспър Георг Карл Райнвердт, германец учил в Холандия и работил в Индонезия. Всяка година основаването на градината се чества с програма от семинари, изложби, презентации и др.

Място: Ботаническа градина Богор

Дугреран

(седмица преди Рамадан)

Дугреган е фестивал траещ една седмица преди мюсюлманските пости Рамадан. Тази седмица е последната, в която вярващите могат да се облажат преди големите пости. Това е фестивал за семейството. Краят на фестивала се отбелязва с фоерверки и биенето на голям барабан, което ознаменува началото на Рамадан.

Място: Семаранг

Фестивала Муси

(август, обикновенно в деня на Независимостта на Индонезия 17 август)

Като част от честванията за деня на Независимостта, всяка година състезанието с лодки Бидар се състои на река Муси в Палембанг. Отбори от по 40 души гребат с лодки украсени обикновенно като животни.

Място: Река Муси

Традиционни състезания с лодки

(август, обикновенно в деня на Независимостта на Индонезия 17 август)

Известна с множеството си реки, в столицата на индонезииската провинция южен Калимантан всяка година се състоят състезания с лодки. Като част от честванията за Деня на независимостта, състезанието се състои на река Мартапура, която минава през Банярмасин и винаги събира големи ентусиазирани тълпи.

Място: Банярмасин

Индонезийска рупия – IDR. Информация за курсовете има във вестниците или в интернет, както и в сайтовете на много индонезииски банки. Обичайно най-изгодно е да се обменя валута на летището.

Вносът и износът на местна валута е ограничен до IDR 5 000 000, сумите надвишавайки тази, трябва да се декларират. Вносът и износът на чужда валута е неограничен, но сумите надвишавайки IDR 100 000 000, трябва да се декларират.

Банките работят от 8.00 – 15.00 ч., от понеделник до петък. Някой банкови офиси в молове и хотели имат по-дълго работно време, като работят и в събота, затова първо трябва да проверите. Някои хотели имат гишета за обмяна на валута.

Кредитни карти: American Express, MasterCard, Visa, Diners Club и Eurocard се използват и признават на много места в Джакарта и основно в туристическите райони. В по-отдалечените райони трябва да носите пари в брой и за предпочитане в дребни банкноти.

АТМ : Банкомати има в големите градове.

Пътнически чекове: Приемането им е ограничено, но могат да бъдат обменени в банките или някои големи хотели, въпреки че стават все по-непопулярни. За да се избегнат допълнителните такси при обмяна, пътниците се съветват да носят пътнически чекове в американски долари. Най-широко приемани са тези на American Express.

Индонезия е тропическа страна и има два основни сезона: дъждовен и сух. Сухият сезон е основно от юни до септември, останалите месеци са дъждовен сезон. Слънцето грее щедро почти през цялото време, като изключим дъждовния сезон, когато небето е облачно. Препоръчва се да посетите Индонезия по време на сухия сезон.

Климатът е горещ и влажен, затова е препоръчително да си носите защитна козметика. Не носете чадъри, можете да си купите на всеки ъгъл. Добре е да си носите и по-топли дрехи за всеки случай.

Бали през януари

Януари обикновено е най -влажният месец на Бали, въпреки че валежите обикновено не са постоянни; можете да очаквате горещи слънчеви дни със средни температури от 26 ° C, но те вероятно ще бъдат прекъснати с кратки тропически дъждове. В по -високите райони около планината Батур температурите са по -хладни и могат да паднат до 15 ° C през нощта.

Бали през февруари

Дъждовният сезон продължава и през февруари, като горещите и влажни дни са прекъснати от интензивни периоди на тропически валежи. Температурите се поддържат на постоянни 26 ° C, но с бурно море по това време, видимостта на гмуркане и гмуркане с шнорхел около Национален парк Западен Бали е значително намалена.

Бали през март

Март е друг месец, в който можете да очаквате голям шанс за следобедни дъждовни дъждове. Дните са горещи, като температурите се повишават средно до 27 ° C, а влажността може да се почувства малко интензивна – за почивка това е чудесно време да се отправите към вътрешността към по -ниските температури в Убуд.

Бали през април

С наближаването на влажния сезон на Бали шансът за валежи този месец започва значително да намалява. Ще се радвате предимно на слънчеви дни и температурите ще започнат да се покачват. С по -малко ветрове по крайбрежието, видимостта на водата за гмуркане и гмуркане с шнорхел край източния бряг на Бали е много добра.

Бали през май

Май е най -горещият месец на Бали, като средните температури са максимум 29 ° C. Можете да очаквате постоянно сухо и слънчево време, което прави отлични условия за гмуркане и катерене. Тъй като островът не е прекалено зает по това време, това е чудесен месец, за да проверите за оферти с най -добра стойност.

Бали през юни

Един от най -добрите месеци за посещение на Бали, юни се радва на идилични условия с постоянно слънце и чудесно топла средна температура от 27 ° C. Този месец все още не сте в разгара на сезона, така че с доста нисък брой посетители ще се насладите на по -малко претъпкани хотели, плажове и ресторанти, ако посетите сега.

Бали през юли

Юли е поредният сух месец със средно 4 дни дъжд и максимални температури от 27 ° C. С наближаването на европейските училищни ваканции юли е популярно време на годината за посещение на острова, така че плажните хотели, особено в популярните курорти Санур и Семиняк, вероятно ще бъдат заети. Видимостта на водата за гмуркане и гмуркане с шнорхел е отлична този месец.

Бали през август

Времето на Бали през август следва по същия начин като юли. Със средно 10 слънчеви часа на ден, август е най -слънчевият месец в годината – ще се насладите на перфектни плажни условия и горещи температури, които са средно 27 ° C. Плажните курорти на южното крайбрежие са много натоварени този месец, така че за облекчение от тълпите, както и горещото време, може би си струва да се насочите към централния район около Убуд.

Бали през септември

Септември все още е предимно сух месец с много слънце и ясно небе и температури, които са средно горещи 27 ° C. Един от най -добрите месеци за посещение на Бали, краят на европейските летни ваканции означава, че броят на посетителите започва да намалява – плажовете по южното крайбрежие ще стават по -малко пренаселени и ще усещате по -малко тълпи, когато посещавате храмове и градове.

Бали през октомври

Октомври официално е началото на влажния сезон, така че този месец трябва да се очакват кратки валежи. Температурите остават много топли през октомври и все още ще се наслаждавате на добра видимост на водата около защитените места за гмуркане в Menjangan и Национален парк Западен Бали.

Бали през ноември

Тъй като мокрият сезон сега е в разгара си, можете да очаквате повишено ниво на валежите през ноември, особено към края на месеца. Слънчевите дни все още са чести, а температурите остават високи средно 27 ° C. Поради по -влажните условия, планинското катерене и преходи планината Батур не се препоръчват този месец.

Бали през декември

Декември в Бали има голям шанс за дъждовни дъждове, въпреки че все още можете да се насладите на дълги периоди на слънце и много топли температури. С влошаване на морските условия и плажове по южното крайбрежие стават все по -ветровити, видимостта на водата е значително намалена. Въпреки влажното време, Коледа и Нова година остават популярно време на годината за посетителите, така че ако планирате да посетите Бали сега, си струва да резервирате дейности предварително.

В Индонезия има големи възможности за шопинг. Тук има голям пазар за мебели, дрехи, антики, бижута и занаятчийски стоки, много от които може да се купят направо от работилниците.

Остров Ява е особено популярен за пазаруване. В Джакарта има множество климатизирани молове препълнени с всевъзможни стоки от всевъзможни марки, от скъпите италиански и френски модни къщи до по-достъпните световно известни марки за конфекция. И въпреки че тези магазини са сериозно изкушение, ще е грешка ако не обърнете внимание на местните стоки. Тук се изработват изкючително красиви и качествени текстилни изделия, сребърни бижута, керамични изделия, мебели и др. с уникален стил и дизайн.

Повечето магазини са отворени от понеделник до неделя (9.00 – 21.00), въпреки че някои затварят по-рано в неделя. Повечето пазари работят или много ранно сутринтта или привечер. Магазините в малките градове обикновенно затварят между 13.00 и 17.00 ч.

Какво да купим на Бали? Най-популярни индонезийски стоки

Занаятчийски стоки и стоки на изкуството

Индонезия е известна със своите занаятчийски стоки, от кожени и сребърни изделия, до артистични дърворезби. Най-доброто място, където да потърсите такива стоки са местните пазари и от уличните търговци, където можете да се пазарите за цената.

В Йогьокарта можете да намерите множество добри кожени изделия, от екзотични кукли (кожени кукли използвани в театъра на сенките), до добре изработени чанти от естествени материали. Ломбок и Сурабая са популярни със своите ръчнотъкани традиционни тъкани, докато Бали и Папуа са известни повече със скулптурите от дърво и пясъчник. За да направите добра сделка, трябва да търсите за подобни стоки в по-малките градчета и селца, които са далеч от туристическите тълпи. Но никое място не може да се конкурира с Бали по изобилие и качество на занаятчийските стоки.

Индонезийски батик

Индонезийският батик със своите деликатни шарки и разкошни цветове е признат в цял свят. Геометричните шарки или мотивите с цветя, листа, птици или пеперуди са щамповани по финно тъканите памучни платове в най-различни багри.

Има два вида батик: батик кап (където шарките са щамповани по плата) и батик тулис (шарките са ръчно рисувани използвайки техниката „кантинг”). Вторият вид батик е по-скъп. Йогьокарта и Соло са центрове на традиционния батик, докато град Пекалонган е лидер в производството на ръчно рисуван батик.

Посолство на Република България в Индонезия

Адрес: Джакарта 10310, 34-36, ул. Имам Бонджол

Телефон:
+62 21 390 40 48
+62 21 391 31 30
факс:
+62 21 390 40 49

Дежурен телефон за контакт при спешни случаи в извънработно време:
+62 81296000691

Работно време:
делнични дни, 09:30 – 14:30 ч.
e-поща: embassy.jakarta@mfa.bg

Консулска служба
Работно време:
делнични дни, 9:30 – 12:30 ч.
e-поща: consular.jakarta@mfa.bg

Гмуркане и шнорхелинг

Една четвърт от видовете на морската фауна и флора се срещат във водите на Индонезийския архипелаг, затова и той е известно и търсено място за гмуркане. Независимо дали сте опитен гмуркач или просто искате да се погмуркате с шнорхел за първи път, тропическите води на Индонезия няма да ви разочароват.

Сърфинг

Ниас, Ментавай, Улувату са световно известни места където може да се кара сърф през цялата година. Водите на Индонезия предлагат найстина чудесни условия за сърфинг.

Приключения/Екстремни спортове

Каякинг, трекинг, сърфинг, скално катерене – това са само малка част от екстремните спортове, които можете да практикувате тук. От рафтинг по бързейте на река Мейтинг в Сулавеси, до изкачването на един от най-известните вулкани в Кракатау. Индонезия има много да предложи, за да покачи адреналина ви. Можете да откриете един съвсем нов свят изкачвайки, все още активни вулкани и наслаждавайки се на гледката от тях. Ако не се страхувате от тесни и тъмни пространства, за вас са пещерите на Ява, където може да се открият някои уникални скални формирования. Или можете да се катерите по заснежените върхове на планините в Папуа. За тези, които нямат нищо против по-екстремните условия на пътуване, са маршрутите през джунглата на Калимантан, където можете да срещнете хората от племето Даяк, или да се окажете лице в лице с орангутан.

Хайкинг, трекинг и екотурове

От експедиции из джунглата и наблюдение на дивите животни, до изкачване на вулканичните върхове на Бромо или Келимуту, възможностите за приключения сред природата са неизброими.

Исторически забележителности

Едни от най-древните чудеса на човечеството могат да бъдат открити в Индонезия. От свещенни храмове, до руини на древни дворци, от праисторически забележителностти до живи традиции. Посетители от цял свят се стичат, за да се докоснат до уникалната и разнообразна индонезииска култура и наследство, съхранили хилядолетни обичаи и традиции.

Традиционни селища

Като страна обединяваща около 350 отделни етнически групи, индонезииската култура, си заслужава да бъде разгледана по-обстойно. Посещавайки традиционните селища, ще можете отблизо да се запознаете с живота и традициите на местните хора, който в много отношения не се е променил много от векове насам. Разпръснати из страната, традиционните селища предлагат шанса да се докоснете до нещо уникално и индонезииско, те са места където традиционните ритуали и вярвания все още доминират в ежедневието на хората. Общностите и културните групи, които живеят в тези селища, все още практикуват своите обичаи и ритуали, занимават се със занаяти и носят традиционните си костюми.

Туристически обиколки на забележителности

Да се запишете на полудневна или целодневна екскурзия, за да разгледате Джакарта или друг град между конференциите или бизнес срещите, е винаги добра възможност да се запознаете с нова страна и култура. Целодневна екскурзия из Бали е нещо, което не бива да пропускате, така ще разберете защо този остров е толкова незабравим и любим на много туристи. Купете си място в туристически автобус, наемете си кола или колело, защото в Индонезия има толкова много неща, които да се видят и опитат.

Тематични паркове

От зоологически градини и сафари паркове, до увеселителни паркове, в Индонезия има множество атракции, които да забавляват вас и вашето семейство. В Джакарта можете да посетите увеселителния парк “Ancol Dreamland” или тематичния парк “Sea World”. В „Taman Safari” можете да видите едни от най-екзотичните животни на света, както и лъвове, тигри, слонове и мечки. За децата е тематичния парк “Kidzania” в Джакарта, където могат да се подготвят, за която професия си мечтаят – от пожарникар до полицаи или пилот.

Суматра

Езерото Тоба, северна Суматра

Езерото Тоба е едно от чудесата на света. То е бивш кратер на вулкан, толкова голямо, че по средата му има остров с размерите на Сингапур. То се разполага на 1145 кв.км. с дълбочина 450 м. С тези размери, то е най-голямото езеро в Югоизточна Азия и най-дълбокото в света. Тъй като езерото се намира на 900 м. надморска височина, климатът е по-хладен и приятен от влагата и жегата на ниските краймосрски части. Местността е изключително живописна и много желана за разходки, плуване или просто за релакс.

Ява

Възвишението Бромо, източна Ява

Намиращо се на 4 часа път от Сурабая, столицата на Източна Ява, възвишението Бромо е част от Национален парк „Бромо Тенгер Семеру”, който е с големина 800 кв.км. Макар че сравнение с други вулкани в Индонезия, то е сравнително малко, възвишението Бромо няма да ви разочарова с красотата на гледките, които ще се разкрият пред вас.

Боробудур, Йогьокарта

Величественият храм Боробудур е най-големият будиски монумент в света, древно място, считано за едно от чудесата на света. Храмът е построен през 9 век, по времето на династията Сайлендра, и е в стил Гупта, отразявайки индииското влияние в региона, но с достатъчно уникални сцени и елементи, които да го направят индонезииски. Този впечатляващ монумент е истинско чудо и едва след като го посетите можете да разберете, защо храмът е най-посещаваното от туристи място и основна историческа забележителност в страната.

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

 - 
English
 - 
en
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Bulgarian
 - 
bg
Обади се