Бали

БалиБали се намира на около 8 градуса южно от Екватора. Затова можете да очаквате тропически, топъл и влажен климат през цялата година, със средна целогодишна температура около 26-27 ° С, с влажност около 85-90% и с два основни отличителни сезона: сух и дъждовен. Сух сезон: от април до октомври. Характеризира се с по-малко дъжд и прохладен бриз. Бали има най-много посетители през юли и август. Температурите са доста стабилни през цялата година, но през сухия сезон вечерите могат да бъдат приятно свежи. По време на сухия сезон на Бали плажовете обикновено са чисти и Бали показва своята хубава страна. Все пак може да се очаква случайни валежи; понякога дори местните са изненадани колко суха може да бъде седмицата през дъждовния сезон и обратното. Ако имате избор, по -добре е да избягвате класическите дъждовни месеци, за да сведете до минимум риска от лошо време. Но със сигурност можете да имате невероятни слънчеви дни през цялата година. Дъждовен сезон: от ноември до март. Дъждовно и като цяло по-горещо. По време на дъждовния сезон на Бали е тихо и спокойно. Морето е по-бурно, а плажовете и морето на юг (Кута, Легиан, Семиняк) могат да бъдат доста мръсни поради отломки, изхвърлени на брега през януари и февруари . Това не се случва винаги и зависи от условията на вятъра и теченията. По време на дъждовен сезон ветровете са по -силни по крайбрежието, водните течения се увеличават и може да вали изведро. Въпреки че обикновено дъждът спира след няколко часа и слънцето отново грее. Много пъти през нощта вали и дните са слънчеви. Много рядко имате няколко дни, в които вали непрекъснато. Напоследък времето се променя и ноември може да бъде сух като август.
Бали е най-далечната екзотична дестинация в Азия спрямо България. Полетът от София до Денпазар с включените престои за прекачване е около 13 часа.
Високият сезон на Бали е през юли и август, през Великденските празници и по Коледа / Нова година (декември до 1 -ва седмица на януари). Това е най-натовареното време на острова. Въпреки това, поради много причини, най -доброто време да почивате на Бали е април, май, юни, септември и октомври, точно преди и точно след високия сезон. Все още е сравнително сухо, а цените на хотелите и наемите на вилите могат да бъдат с 30-50% по-евтини, отколкото през високия сезон. Много магазини предлагат разпродажби и промоции, ресторантите са по-малко претъпкани през тези месеци между сезона и като цяло Бали е малко по-спокойно. Тези месеци са и най -доброто време за занимания с водни спортове, като гмуркане, сърф, шнорхелинг и др. Водите са чисти, няма струпване на туристи и т.н. Основните атракции имат по -малко посетители, което прави преживяването по-приятно. Ако искате да разгледате острова и да посетите основните забележителности, храмове и да отидете на еднодневна екскурзия и обиколка, тогава тези месеци също са идеални. И да не забравяме, че като цяло трафикът и суматохата по пътищата в основните туристически зони са по-поносими. Някои туристи предпочитат оживлението и не биха могли да си представят почивка по друг начин, но ако ви харесва да е по-спокойно, то Кута и Легиан, Семиняк през високия сезон може да не са най-добрият избор за вас.
Бали е една от най -популярните туристически дестинации в света и с основание, тъй като така нареченият „Остров на боговете“, е едно от най -красивите места на земята. Заобиколено от лазурно море и златни плажове, Бали, е рай за сърфистите. Ако търсите почивка на плажа, няма по -добро място от този великолепен остров в средата на Индонезия . Освен океана и плажовете, Бали предлага много други атракции, на които да се насладите, като храмове, пещери, водопади, музеи и пазари, а ако харесвате историята и културата, можете да прекарате часове в изучаване на местните легенди и балийските традиции в места като Убуд. Ако обичате приключения, тогава също няма да останете разочаровани от острова. Можете да очаквате голямо разнообразие от водни спортове, Wreck diving (гмуркане до потънали обекти като кораби и подводници) или екскпедиции в джунглата по следите на Тарзан. Накратко, каквито и да са вашите желания, Бали ще успее да ги удовлетвори. И сигурно времето няма да ви стигне, за да се възползвате от всичко, което островът предлага на пътешествениците.

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).