Сейшели

Сейшели

Дестинация Сейшели

Сейшели

Република Сейшели е островна държава, разположена на над 100 острова. Наричана земен рай, тази островна държава е прекрасно място за вашата 5- звездна почивка. Освен усамотените островчета с мек, бял пясък и лазурни води, тук ще намерите и гъсти плантации, стърчащи гранитови скали и невероятно обширни флора и фауна. Комбинирайки несравнима природна красота с усещането за спокойствие, почивка на Сейшелите е прекрасен избор за двойки.
Сейшелите са цветна, но хармонична смесица от различни националности. Всички те са привнесли нещо от своите собствени обичаи и традиции, за да създадат добре интегрирана и жизнена модерна островна държава с богата и многолика култура. Сейшелските острови успешно са вплели различните влияния във философия на живот, за която хармонията има централна роля.

  • НАСЕЛЕНИЕ: 98,000
  • ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК: френски, английски,сейшелски креолски
  • СТОЛИЦА: Виктория
  • ВАЛУТА: Сейшелска рупия (SCR)

Пътуване

Удобни полети на добра цена до Сейшелите предлагат Катарски авиолинии, Флай Дубай и Турски Авиолинии. С едно прекачване може да летите и с Австрийски авиолинии, Ер Франс, КЛМ.

Какво да ядем и пием на Сейшелите?

Местната кухня на Сейшелите е силно повлияна от колониялния период и е разнороден микс от африканска, европейска, индийската и китайската кухня. Типичните вкусове идват от подправки като джинджифил, лимонова трева, кориандър и тамаринд. Широко застъпени са прясната риба и плодовете, които се продават от улични търговци на най-различни места.
Основните храни включват ястия от риба, морски дарове и миди, обилно гарнирани с ориз. Приготвят се задушени, на скара или увити в бананови листа. Различни видове къри с ориз са неизменна част от местната кухня.

Кокосовата вода и пресни сокове са любими напитки на Сейшелските острови. Местният алкохол включва палмово вино Калу, ром Бака и няколко вида бира.

Най- доброто време да посетите Сейшелите

Сейшелите са наричани „земята на вечното лято”. Топлият, субтропичен климат, првевръщат това място в перфектната дестинация за бягство от суровата зима. Влажността е висока между април и октомври и валежите също са често срещано явление, но извън този период, температурите са високи и времето е идеално за плажове, изследване и почивка.

Какво да правим на Сейшелите?

Посетете пазара Mahe

Прекрасно място за посещение рано сутрин е един от оживените пазари във Виктория- столицата на най-големия от островите- Махе. Това място е  оживено, кипящо от продавачи и купувачи, пазарящи се за най- добрите цени. Тук можете да намерите прясна риба, плодове и местни продукти както и прекрасни коралови сувенири, бижута и други подаръци, които да вземете за спомен от вашата екскурзия. Оглеждайте се за coco de mer- огромен кокосов орех с необичайна форма, който се стреща само тук и е смятан за силен афродизиак.

Изследвайте впечатляващия  воден свят, без да се измокрите

Ако не желаете да се намокрите, можете да използвате местните круизи, отплуващи от яхтеното пристанище във Виктория всекидневно. Защо пък да не опитате риболовна екскурзия, където ще имате възможността да уловите риба меч или риба тон, след което да се насладите на улова си, приготвяйки си барбекю на  някой от усамотените  острови. Ако пък желаете, можете да се присъедините към разходка с лодка до близката морска ферма, където можете да научите повече за различните защитени видове животни, намиращи се в тукашните води. Тук се предлага и крузи с лодка със стъклено дъно- прекрасен начин да се полюбувате на заслепяващата красота на цветния морски свят.
Полюбувайте се на незабравим круиз по залез слънце

Не изпускайте  възможността да тръгнете на круиз по залез слънце с една от традиционните шхуни. Тези красиви лодки плуват по Индийския океан от повече от 100 години. Круизите по залез слънце тръгват всяка вечер от залива Виктория и включват вкусна вечеря на някой от усамотените острови, където освен вкусната храна, можете да се насладите и на ритмична музика и танци на някоя от местните групи.

Посетете Vallee de Mei – едно от световните наследства на ЮНЕСКО

Ако си мечтаете за нещо по- различно от лежерна почивка на плажа, можете да поемете на кратка разходка до националния парк Праслин, където можете да видите известната coco de mer палма, която се среща единствено тук, а кокосовите и орехи са смятани за силни афродизиаци. Тук можете да разгледате и огромните защитени костенурки, птиците- фрефати и опашатите прилепи- не забравяйте фотоапарата си!

Най- големия остров в архипелага е Махе, където се намира и главното летище, на което по- голяма част от туристите пристигат, за да започнат своята сейшелска екскурзия. Малката столица Виктория е красив град, който все още пази спомени от своето колониално минало в архитектурата на сградите и имената на улиците. Тук ще откриете голям избор от прекрасни 5- звездни хотели, обградени от съгта растителност, разположени непосредствено до девствени плажове. Праслин е дом нн друга група великолепни луксозни хотели и курорти, всеки един разположен на уединен бряг. Обаче, може би най- добрия начин да изживеете всичко, което Сейшелите могат да предложат, е да изкарате по няколко дни на всяко от тези местенца.

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).