Екскурзия Виетнам- най-доброто.

Екскурзия Виетнам- най-доброто.
Екскурзия Виетнам- най-доброто.

Екскурзия Виетнам- най-доброто.

10 дни / 9 нощувки
направи запитване
Цени от
на човек в двойна стая2358лв.

Маршрут: Сайгон- Хюе- Хой Ан- Ханой- Халонг- Ханой
Период на пътуване: 01.04.-30.09.2021
Цена на човек от: 2 358 лева за 9 нощувки със закуска
Цената включва: Описаните в програмата услуги и посещения, 9 нощувки със закуска и транспорт по време на програмата.
Цените не включват полет от България. Екскурзията е с международна група на английски език и с фиксирани дати. Според избрания период ще ви предложим най-подходящите варианти за полет от България.

Виетнам е сравнително непозната дестинация за българските пътешественици. Едва ли обаче това ще остане така. Странат предлага изключително богата палитра от културни и природни забележителности. От приказния карстов залив Халонг, през най-малкото романтично градче Хой Ан, до дворцовите руини в Хюе и делтата на Меконг. Улична храна, луд трафик, оживени пазари, китайски пагоди- отворете сърцето си за този вълшебен нов свят.

Програмата включва най-интересното, което една екскурзия във Виетнам непременно трябва да предложи.

Ден 1 Разглеждане на забележителности в Сайгон

Сайгон e оживен метрополис,  кипящ от енергичност и оживление.  Навсякъде из града се вижда сблъсъка между традициите и модерния свят. Колониалните сгради и старинните храмове се сливат с хоризонта. Удивителен е контраста между мотоциклетисти, профучаващи със своите мотори по улиците и тихите дворове на храмовете, където поклонници се молят сред дим от тамян. Започнете своята обиколка  с  посещение на Двореца на обединението. В миналото това е бил двореца на виетнамския президент. На 30 април 1975г мястото  е превзето с танкове, а малко след това пада южен Виетнам.  В наши дни градата е със запазена архитектура от 60-те в оригиналния си вид, а до входовете можете да видите танковете. Продължете вашия тур към историческия център, където можете да посетите нефритената пагода- една от най- известните пагоди  в Сайгон. После можете да разгледате и неороманската катедрала Нотр Дам и централния пощенски офис. Накрая посетете централния пазар Бен Тханх, където изобилстват всякакви стоки и занаяти, подходящи за всеки вкус.

Ден 2 Екскурзия до тунелите Ку Чи

Тунелите на Ку Чи са били важна отбранителна точка във Виетконг през Виетнамската война. Разпростиращи се на площ от над 200 км, този невероятен подземен лабиринт е свързвал командни постове, болници, приюти и оръжейни фабрики. Днес можете да се разходите през тази зона и да научите повече за ежедневния живот и виетнамската култура, да видите умно прикритите входве и изработените мини капани. Някои от тунелите са променени, за да могатда бъдат посещавани от туристи. Забележителности в Чолон (Чайнатаун) Разрастващият се, гъстонаселен Чолон постоянно кипи от енергия. Разгледайте най- интересните места на този впечатляващ град, започвайки с пазара на медицината и пазара Бихн Рай, където се продават всякакви стоки- от сушени плодове до тишърти и електроника.

Ден 3 Екскурзия до Бен Тре с лодка по река Меконг

След пътуването Ви през Бен Лук и Тан Ан, продължете до Бен Тре, откъдето да се впуснете на разходка с лодка по река Меконг до канала Вам Ксеп. Във Вам Ксеп можете да разгледате хилядите занаятчийските стоки и многобройните вариации на кокосови десерти. Насладете се на свежите местни плодове, традиционната музика и местните обичаи, а след това посетете и някоя от типичните китайски къщи, за да се насладите на чаша ароматен чай.

Ден 4 Сайгон- Хуе

Полет от Сайгон до Хуе. Хуе е бил столицата на Виетнам за повече от 140 години. Основан още през 17 век, и днес тук могат да бъдат видени старинни храмове, императорски сгради и постройки във Френски стил. Посещение на кралските гробници на Ту Дук и Кай Дин. Ту Дук,  най- дълго царувалия виетнамски император, построил тази гробница и я използвал като място за медитация, четене и театрални постановки. Отделете си малко време да се потопите в спокойната атмосфера, разхождайки се из дворовете и около лотусовите езера. След това посетете императорската гробница на Кай Дин- последната от величествените гробници на династията Нгуен, завършена през 1931 г., разположена върху върха на един от хълмовете. Това място съчетава различни европейски елементи и традиционна виетнамска архитектура. Посетете стария императорски град Разположена в сърцето на Хуе, тази императорската крепост представлява огромен комплекс, построен в началото на 19 век по модел на Забранения град в Пекин. Оригиналните стени се простират в продължение на 10 км и са заобиколени от широк ров. Днес, повечето от сградите за разрушени от бомбите на виетнамско- американската война, но останките дават представа за дворцовия живот на династията Нгуен. В самата крепост можете да се полюбувате на спокойни лотусови езера и да посетите дворецът на Диен Тхо, пищно украсената приемна зала, мандаринските зали, деветте автентични урни, останали от династията, а също и кралския античен музей.

Ден 5 Тхуи Биеу, Хюе, Хой Ан

Екскурзия до селото Тхуи Биеу и обяд в някоя от местните къщи. Около 9 часа от кея Тоа Кхам започва круиз с лодка по Парфюмената река. Първата спирка е на емблематичната пагода Тхиен Му. След това се отправете към селото Тхуи Биеу, насладете се на кратка разходка или покарайте колело по спокойните улици, посетете красивите градини, старите храмове и поговорете с местните хора. В края на своята разходка можете да обядвате в някоя от местните къщи и да релаксирате с традиционната вана за крака с местни лекувити билки. От Хюе до Хой Ан и разглеждане на забележителности в Дананг На половината път между Дананг и Хюе  се намира планинския път Хаи Ван- линия разделяща двете климатични зони на северен и южен Виетнам. Продължавайки на юг, преминавате през Ланг Ко, прекрасна ивица от плажове между кристално синята лагуна и източно виетнамско море. След като пристигнете в Дананг, можете да се разходите в музея Чам, елегантна колониална сграда, където в момента се намира най- хубавата колекция на скулптури. Продължете на юг до Хой Ан, спирайки по пътя за да посетите  мраморните планини- пет каменни могили, обградени от оризови полета. Със своите безбройни пещери и храмове, в китайската култура мраморните планини са  считани  за един от петте елемента на вселената.

Ден 6 Забележителности в Хой Ан с лодка по река Тху Бон

Идеално запазеният търговския град Хой Ан е обявен за световно богатство на ЮНЕСКО през 1999г. Цветните му магазинчета, дюкянчетата и храмовете отразяват богатото културно разнообразие, датиращо от 16 и 17 век, когато Хой Ан е бил главно пристанище за западни, китайски и японски търговци. Днес той е оживен център за традиционни ръчно изработени стоки и е рай за любителите на шопинга. Разходете се по павираните улици, покрай сгради с ниски покриви, оживения централен пазар и малкия залив, където са закотвени малки цветни лодки. Турът включва и посещение на частен дом, където клановете на една и съща фамилия са живели с векове. Продължете до музея Са Хуинх, който е разположен близо до японския покрит мост и съдържа изложби от най- ранния период на историята на Хой Ан. Посетете някои от местните магазини за ръчно изработени стоки в Хой Ан, а след това  продължете към известната пагода на японския покрит мост, първоначално построен през 1593 от японската общност на Хой Ан, за да свързва града с покрайнините.  В късния следобед, се качете на местна лодка и плувайте по водите на река Тху Бон, наслаждавайки се на непокътнатата природа. По пътя  обратно към пристанището на Хой Ан можете да спрете, за да разгледате селца, специализирани в производството на керамика и дърворезба. Нощувка в Хой Ан.

Ден 7 Хой Ан- Дананг- Ханой

Трансфер до летището Дананг; Полет от Дананг до Ханой; Трансфер Разглеждане на забележителности в Ханой с електрическа кола Столицата на Виетнам, Ханой е микс от дълго поддържани традиции и модерни отпечатъци от западен колониализъм. Дърветата покрай булевардите и колониалните сгради придават на града елегантна западна нотка. Посетете езерото Хоам Кием, още познато като Съорд- естествено сладководно езеро в града. Преди езерото се е казвало Лук Тхуи, заради постоянно зелените му води.Следващия интересен обект е пагодата Куан Ку, която в миналото е била построена по време на династията Ле, за да посреща чуждестранни посланници. Не по- малко инетересна е улицата Ханг Гаи, позната като копринената улица на Ханой, заради множеството магазини, продаващи най- различни  копринени продукти.

Ден 8 Ханой- Халонг

Закуска в хотела, обяд и вечеря на борда От Ханой до Халонг- круиз в залива Халонг Тръгване от Ханой за залива Халонг, по пътя имаме кратка спирка за почивка. Круизът през залива Халонг започва по обяд, когато ще бъде сервиран и обяда. Насладете се на вълшебния залив, където хиляди варовикови острови се издигат над вълните като драконови зъби. Пътуването продължава през рибарски селца по залива и зрелищни варовикови пещери, пръснати около залива. Междувременно можете да събирате слънчеви лъчи на най- горната палуба. Вечерта главният готвач ще приготви прекрасни блюда от пресни морски деликатеси и други традиционни ястия. Нощувка на борда.

Ден 9 Круиз в залива Халонг

Халонг с круиз – Ханой Посрещнете деня със сутрешни тай чи упражнения, гледайки изгрева от залива Халонг. След закуска, посетете красивите варовикови пещери, а след това се върнете обратно на лодката, за да се полюбувате на красотата залива по пътя Ви обратно към пристанището. Нощувка в Ханой.

Ден 10 Ханой

Закуска в хотела Разглеждане на забележителности в Ханой Посещение на храма на литературата–  този храм е един от най- добре запазените примери за традиционна виетнамска архитектура, основан през 1070г. и посветен на Конфуций. Тук се е помещавал и първия виетнамски университет. В един от дворовете има скулптури на гигантски костенурки с плочи на гърба, които наброяват постиженията на дипломираните учени. Посещение на мемориалния комплекс Хо Ши Мин Започнете тура си с посещение на мавзолея на Ко Ши Мин, където можете да отдадете почит на балсамираното тяло на Хо Ши Мин. Мавзолеят е затворен в следобедите на понеделник и петък, а през октомври и ноември може да бъде разгледан само отвън, тъй като това е периода, в който се извършват реставрациите. Продължете своята обиколка към президенсткия палат (входа в сградата не е позволен). Разходете се из парка до къщата на Хо Ши Мин- постройка от две семпли стаички, където той е живял от 1958г. до края на дните си. Може да бъде разгледате къщата само през прозорците. Посещение на музея на етнологията Със своите останалите  артифакти от всичките 54 различни етнически групи, населявали страната, този музей пресъздава етническото многообразие във Виетнам. Вътре в музея  ще намерите детайлни описания на малцинствените групи, както и примери за  техните традиционни носии и начин на живот.

направи запитване

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: • 9 нощувки със закуска при двойно настаняване. • Посочените в програмата услуги и посещения. • Екскурзоводското обслужване на английски език. • Самолетни билети в икономична класа Сайгон-Хюе и Дананг-Ханой. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: • Виза за Виетнам (25 USD към 20.07.2020). • Самолетен билет от България. • Разходи от личен характер. • Допълнителни екскурзии. • Бакшиши. Всички цени са на човек в двойна стая за посочената програма. Минималният брой пътуващи е двама, тъй като се присъединявате се към международна група- идеален начин да се срещнете с нови хора от цял свят. Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети. Не е предвиден водач от Травелисимо ООД. Цената може да се преизчисли за друг период или с друга продължителност. Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

Цена на човек в леваМинимум 2 пътуващиДоплащане единична стая
Икономичен вариант2358 лева482 лева
Стандартен вариант2590 лева723 лева
направи запитване

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: Аванс в размер на 30{a23dbc6ec26e13c928ac6328790b1cef9d4e3d1edf3e4743ab2da52f395d7aa6} от цената на екскурзията. Пълно плащане до един месец преди заминаването. В случай, че полетът от България се резервира от Травелисимо ООД, сеамолетните билети от България се заплащат на 100 {a23dbc6ec26e13c928ac6328790b1cef9d4e3d1edf3e4743ab2da52f395d7aa6} към момента на издаване. УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ: Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване време преди започването на екскурзията, след заплащане на следните суми: При резервиране на екскурзията без самолетни билети от България: – до 10 дни след резервацията – без неустойка; – до 60 дни преди началото на пътуването-сумата на заплатения депозит; – до 30 дни преди началото на пътуването- 100 {a23dbc6ec26e13c928ac6328790b1cef9d4e3d1edf3e4743ab2da52f395d7aa6} от цената на пътуването. При резервиране на екскурзията със самолетни билети от България: – до 3 дни след резервацията – без неустойка; – до 60 дни преди началото на пътуването-сумата на заплатения депозит; – до 30 дни преди началото на пътуването- 100 {a23dbc6ec26e13c928ac6328790b1cef9d4e3d1edf3e4743ab2da52f395d7aa6} от цената на пътуването. В случай, че пътуващият прекрати доброволно своето пътуване, по време на самата екскурзия, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай пътуващият не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: – Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването; – Виза за Виетнам; – За деца под 18г., пътуващи с единия родител, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.дравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО хапчета против малария – прием по схема, ваксинация за превенция за жълта треска. Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. Език на извършване на туристическите услуги:английски език. Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация. Валута: 1 USD се равнява на около 22,806 VND (Виетнамски донга). Часова разлика България/Виетнам: + 4 часа. Препоръчително е да носите универсален адаптер за контакт. При посещения на храмове не се допускат къси панталони и голи рамене. Настаняването в хотелите е след 14 часа, а освобождаването на стаите при напускане на хотела- до 12 часа. Последователността на посещенията на обектите от програмата подлежат на промяна от страна на местния туроператор.

направи запитване

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

X

Направи запитване

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Деца * (възраст при пристигане)
  • Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.
    Политика за поверителност и защита на личните данни
  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
Екскурзия Виетнам- най-доброто.

Виетнам

Екскурзия Виетнам- най-доброто.