Малдиви

Малдиви

Не са открити оферти с посочените критерии... ;(


Малдивите са островна държава в Индийския океан на югозапад от Индия и Шри Ланка. Състоят се от почти 1200 коралови острова разделени в 26 атола. Това е една от най- мечтаните дестинации за почивка. Причината не е просто мода или каприз. Славата на малдивските острови се дължи на уникалната комбинация от вечно лято, фин бял пясък, кристално чисти лагуни с пъстроцветен подводен свят и усещането за уединение и бягство от рутината и грижите. Да се събудиш в дървена вила на брега на океана или да изпратиш залеза от кея на самотен остров е усещане, което няма цена.
Можете да чуете всякакви цени за почивка на Малдивите. Най-важни са периодът на пътуване, островът, който ще изберете и включеното изхранване. 7 дневна ваканция през юли на базов остров със закуска може да струва между 1000 и 1200 евро на човек с полет от София. Хубав all inclusive резорт през януари ще излезе около 2300 евро на човек за 7 нощувки. Ако искате да Ви излезе евтино, резервирайте хотел на населен с местни остров. Това обаче няма да е истинска почивка на Малдивите и едва ли ще усетите това, което превръща дестинацията в така уникална и желана.
Малдивските острови са разположени от двете страни на Екватора. Температурата целогодишно е около 30 градуса по Целзий. Сезоните са два- сух и дъждовен. От ноември до април можете да разчитате на сухо време, а от май до октомври настъпва дъждовният сезон. От сезона до голяма степен зависят и цените на резортите. Разликата в цените между двата сезона може да достигне до 50%. Затова, ако не ви притеснява лекият ръмеж от време на време, юни или юли могат да бъдат чудесен вариант за пътуване. В допълнение може да разчитате и на повече спокойствие поради по-ниската заетост.
През лятното часов време Малдивите са 2 часа напред от България. През зимното часово време- 3 часа напред.
За български граждани не се изисква виза за Малдивите . При пристигане на летище получавате 30-дневна виза, но изискването е да имате валиден международен паспорт поне 30 дни след напускане на страната.

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).