Мавриций

МаврицийПосетили сте вече доста екзотични дестинации, но Мавриций все още не. Или сега се решавате да опитате екзотично пътешествие, след като сте обиколили Европа. Помислете за зеления вулканичен остров в Индийския океан. До там може да стигнете с полет на Турски и Австрийски Авиолинии от София и Варна или с Еър Франс от София. Сравнен с други дестинации и промоциите на самолетни билети до тях, полетът до Мавриций е скъп. Но и това не е място за масов туризъм като Тайланд. Мавриций е място за спокойна почивка на удивително красиво място с много приветливи хора и отлично обслужване. Хотелите са на много добро ниво и цените за предлаганото качество са добри. Тук е царството на водните спортове- уиндсърф, шнорхелинг, гмуркане, кайтсърф. Храната е пикантна, ароматна и вкусна. Ако искате да научите още, не се колебайте да се свържете с нас.
Мавриций е субтропична островна държава в Индийския океан със столица Порт Луи. Намира се на малко над 1130 километра източно от Мадагаскар, край югоизточното крайбрежие на Африка с площ от 2040 кв.км. Територията на Мавриций включва остров Родригес, островите Каргадос Караджос и островите Агалега.
Мавриций се радва на мек тропически климат през цялата година. Зимните месеци- от май до ноември, обикновено са топли и сухи, докато лятото- от декември до април, е горещо и доста влажно. Тъй като Мавриций е малък остров на толкова далечно място, често е трудно да се прогнозира климатът, особено в дългосрочен план. Топографията също причинява редица микроклимати - може да е слънчево там, където отивате, но по пътя до там да вали. Като съотношение цени на хотелите и климат най-подходящите месеци за почивка на остров Мавриции са април и октомври-ноември.
От България до Мавриций няма директни полети. В зависимост от трансферното летище (Истанбул, Париж, Виена) и актуалното разписание на съответната авиокомпания, полетът с прекачването продължава между 14 и 19 часа.
Българските граждани не се нуждаят от виза за посещение на остров Мавриций с престой до 90 дни. В страната се влиза с международен паспорт, който е валиден минимум 3 месеца от датата на влизане в страната. След влизане в страната визата може да бъде продължена за престой до 6 месеца.
Часовата зона на Мавриций е UTC +4, т.е +1 час спрямо България.

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).