Мексико-ацтеки и маи

Мексико-ацтеки и маи

екскурзия мексико
екскурзия мексико за двама
екскурзия мексико водопади
екскурзия мексико пирамиди
екскурзия мексико ацтеки и маи
екскурзия мексико катедрала
екскурзия мексико каньон
екскурзия мексико архутектура
екскурзия мексико фламинго
екскурзия мексико чиченица

Мексико-ацтеки и маи

10 дни/9 нощувки
направи запитване
TUI Nr. MEX
Цени от
на човек в двойна стая3279лв.

Екскурзия Мексико: Ацтеки и маи

10 дни | Гарантирано заминаване | От Мексико Сити до Канкун

Описание

Открийте магията на Мексико с тази 10-дневна обиколна екскурзия с гарантирано тръгване. Ще се насладите на завладяваща комбинация от древни цивилизации, спираща дъха природна красота и очарователни колониални градове. Разгледайте великолепния мегаполис Мексико Сити, след което се отправете към мистичните градове на маите и ацтеките на юг. Полюбувайте се на внушаващия страхопочитание каньон Сумидеро, научете за местната култура в Чиапас, загубете се във безвремието на Мерида и открийте насладите на Пуебла. Това незабравимо пътуване е комбинация от най -доброто, което Мексико може да предложи. 

АКЦЕНТИ НА ЕКСКУРЗИЯТА

Мексико Сити: Този огромен град поддържа своя колониален чар, като същевременно предлага съвременна и еклектична атмосфера.

Теотиуакан: Вижте огромния мащаб на този добре запазен древен град, доминиран от 2000-годишната пирамида на Слънцето.

Пуебла: Посетете величествения исторически център, който концентрира най-големия брой колониални сгради от 18-ти век и разгледайте зашеметяващата му катедрала.

Каньон Сумидеро: Високите 1000 метра вертикални стени на тази зелена красота са наистина внушаваща страхопочитание гледка.

Кампече: Ограденият със стени стар град е цветен и съхранен. Реставриран е щателно

Уксмал: Пирамидата на магьосника-обект на световното наследство, включено в списъка на ЮНЕСКО, се издига високо над джунглата.

Мерида: „Белият град“ на Юкатан е известен със своите булеварди, опасани с дървета от 19-ти век. 

Celestun: Вижте розови фламинго в дивата природа на това пътуване до красивия биосферен резерват Ria Celestun.

Чичен Ица: Разкрийте мистериите на цивилизацията на маите в този древен археологически обект, доминиран от внушителния храм на Кукулкан.

Присъединявате се към международна група. Всеки месец има дати с потвърдено тръгване от Мексико Сити. Обадете се или ни пишете, за да изберем най-подходящия за вас период и да комбинираме екскурзията с полет от София и евентуална почивка на Ривиера Мая или в Канкун.

Ден 1 : ПРИСТИГАНЕ В МЕКСИКО СИТИ

След като кацнете на международно летище Мексико Сити, нашият представител ще ви посрещне и ще ви насочи към споделения трансфер до вашия хотел. След като се регистрирате, можете да прекарате остатъка от този първи ден по свое усмотрение. Ако нямате търпение да започнете да изследвате, излезте на улицата и започнете да се запознавате с шума и суетата на Мексико Сити. Ако искате да си починете след полета, можете да останете в хотела и да се възползвате от всички налични услуги. Във всеки случай не забравяйте да си починете достатъчно, защото на следващия ден  вашето приключение започва. Моля, обърнете внимание, че редът на маршрута може да се промени в зависимост от делничния ден на пристигане (като се имат предвид дните на екскурзии и дните, в които местата за посещение са отворени).

Нощувка в Мексико Сити.

Ден 2 : MEXICO CITY - TEOTIHUACAN - MEXICO CITY (100 км - 2 часа)

След закуска в хотела, вашият водач ще ви чака на рецепцията в 8.00 часа, за да ви отведе да посетите „Зокало“ – главния площад на града. Тук ще видите катедралата и президентския дворец. По-късно ще посетите Националния антропологичен музей, в който се съхранява безценна колекция от артефакти, някои от които са на 35 000 години. Насладете се на обиколка с екскурзовод на музея, включващ 11 отдела, посветени на различни епохи и цивилизации. Може би най -известният експонат е ацтекският слънчев камък, но скулптурите на олмеките и стенописите на маите не отстъпват. Не са загубили своята красота след всички тези векове. Умалените модели на предколониалните градове също са очарователни. След музея продължете с посещение на добре запазените руини на Теотиуакан, древна цивилизация, която изглежда е изчезнала през шести век, но е оказала голямо влияние върху по-късните цивилизации като ацтеките. След това се върнете назад във времето, докато се разхождате по Авенюто на мъртвите към внушителната 2000-годишна Пирамида на слънцето, третата по големина в света. В края на посещението ще имате малко свободно време да разгледате обекта и да се изкачите по една от колосалните пирамиди, за да се насладите на гледките от върха. Обядът не е включен. След това се върнете в града и спрете до известния храм в Гуадалупе, за да посетите както старите, така и новите базилики. Привечер се прибирате в хотела. Свободно време.

Нощувка в Мексико Сити

Ден 3 : MEXICO CITY - TONANTZINTLA - CHOLULA & PUEBLA - MEXICO CITY (370 км - 5,30 часа)

Събудете се за закуска в хотела, преди вашият водач да ви вземе, за да ви отведе на едно целодневно приключение, започващо в Санта Мария Тонанцинтла. Посетете нейната барокова църква, която има забележителна фасада и красив интериор. След това продължете към археологическата зона Чолула, която се отличава с най -голямото пирамидални основи в Америка. Покривът му е направен от 49 купола, които покриват седемте тела на храма и два странични параклиса. След това ще посетите „Града на ангелите“, Пуебла, където ще имате свободно време за обяд (не е включено). Посетете величествения исторически център, който концентрира най-големия брой колониални сгради от 18-ти век. Влезте в катедралата му, за да се любувате на интериора му и да съзерцавате предната му фасада и кули, считани за най -високите в Мексико. Продължете към параклиса на Розарията, добавен към църквата Санто Доминго през 17 век. Живият му интериор се отличава с полихромни и златни декорации. Сега е моментът да си купите сувенири (типични сладкиши или предмети от Талавера). Ще се върнете в Мексико привечер.

Нощувка в Мексико Сити

Ден 4 : MEXICO CITY - TUXTLA GUTIERREZ - SUMIDERO CANYON - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (70 км - 2 часа)

След закуската в хотела трансфер до летище Мексико Сити, където ще хванете полет до Тустла Гутиерес (самолетни билети не са включени). Трябва да кацнете на летище Tuxtla Gutierrez най -късно в 13:00. Там ще се срещне с вашия туристически представител и ще посетите каньона Сумидеро, една от най-впечатляващите природни забележителности на Мексико-  грандиозно дефиле, издълбано в земята в продължение на милиони години от река Грихалва. Това прави посещението му още по -вълнуващо. По време на двучасова обиколка с лодка по внушителното корито на каньона ще можете да оцените колко е дълбоко. Възхищавайте се на красивата дива природа, включително крокодили, маймуни и птици, както и широката гама от флората в околните тропически гори. След разходката с лодка, продължете към Сан Кристобал де лас Касас, където ще бъдете оставени в хотела си късно следобед.

Нощувка в Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 5 : SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SAN JUAN CHAMULA И ZINACANTAN - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (30 км - 1,5 часа)

След закуска се отправете към Сан Хуан Чамула, известен със своята варосана катедрала с цветни орнаменти и интериор със свещи с аромат на бор. Тук можете да наблюдавате религиозните ритуали, които местните хора извършват. Градът е почти изцяло населяван от Цоцил Мая, които освен, че говорят на собствения си език, имат и отличителни дрехи, като мъжете носят туники, наречени „chujes“, а жените предпочитат блузи, известни като „huipils“. Chamula е известен с качеството на своите тъкачи, а местните магазини и пазари предлагат голямо разнообразие. След завръщането си в Сан Кристобал имате следобед със свободно време. Препоръчваме да посетите бароковата църква Санто Доминго, както и градските цветни пазари на изкуство и храни, където можете да се насладите на дрехите на културите на маите, които обитават региона.

Нощувка в Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 6 : SAN CRISTOBAL - ВОДОПАДИ - ПАЛЕНКЕ (230 км - 5,5 часа)

Ще ви съберем от хотела рано сутринта, готови да започнете пътуването си до Palenque. Насладете се на закуската си по пътя, когато започваме да пътуваме на североизток към красивите водопади в Чиапас, може би някои от най-впечатляващите водопади в света! Не забравяйте банския си днес, тъй като ще имате възможност да се потопите в един от естествените басейни, пълни с ярко синя вода. Тази завладяваща зона с естествена красота е прекрасно място за почивка и освежаване. След като прекарате известно време в любуване на водопадите и плуване във водата, ще продължим пътуването си до град Паленке, където ще пристигнем следобед. При пристигане се настанете в хотела и прекарайте остатъка от деня в свободното време в Паленке.

Нощувка в Паленке.

Ден 7 : ПАЛЕНКЕ - КАМПЕЧЕ (360 км - 4,5 часа)

Днешната закуска ще бъде последвана от посещение на храмовете на Паленке. Този археологически обект може да се похвали с някои от най-добрите образци на архитектурата на маите, включително скулптури, гребени на покрива и барелефни резби. Насладете се на завладяваща обиколка с екскурзовод, възхищавайки се на красотата му и научавайки интересна информация. Впечатляващият Храм на надписите, който достига височина от почти 23 метра, е мястото, където е открита и разкопана гробницата на владетеля на маите в началото на 50 -те години. В разцвета си Паленке е бил голям град-държава, обхващащ почти 60 квадратни километра. Археолозите обаче изчисляват, че са разкопали само 5-10% от този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Досега са открити над 200 структури, с Храма на надписите, Двореца, Храмът на графа и Храмът на Кръста са най -известните. В края на обиколката продължете към Кампече. Настаняване в хотела.

Нощувка в Кампече

Ден 8 : CAMPECHE - UXMAL - MERIDA (250 км - 3,5 часа)

Днес, след закуска в хотела, се насладете на панорамна обиколка на този исторически крайбрежен град, минавайки през сърцето му с колониалните му къщи, аркади и църкви. Качете се и разгледайте по-нататък пеша, като посетите забележителности като старите градски стени и катедралата Свети Франциск. Напуснете Кампече и посетете впечатляващия археологически обект Уксмал и се насладете на обиколка с екскурзовод на този обект на световното наследство, включен в списъка на ЮНЕСКО, който се издига, за да погледне над балдахина на джунглата, когато се приближите. За разлика от други градове на маите, Уксмал е бил погълнат от тропическите гори след пристигането на испанците. Най-известната структура е 35-метровата пирамида на магьосника, която се извисява над забележително добре запазения Четириъгълник на манастира. От другата страна на централния площад, точно зад корта за игри, се намира Губернаторският дворец със своя изискано декориран покрив. В южния край на основния комплекс е Голямата пирамида, от която е разкопана само едната страна. След това посетете красивия бял колониален град Мерида, където ще направим панорамна обиколка на най -забележителните му обекти, включително жилищния район, паметника на родината и авеню Монтехо.

Нощувка в Мерида.

Ден 9 : MERIDA – разходка с лодка в Celestun- MERIDA (215 KM - 3 часа)

Насладете се на закуска в хотела и след това се пригответе за ден на плажа и зашеметяващата природа в рибарско селище, разположено на около два часа път от Мерида. При пристигане наблюдавайте естествената красота на околностите, особено девствените плажове, които са идеални за плуване, и забележете красивите розови фламинго, които обитават този регион. Фламинго могат да се видят целогодишно, въпреки че са по -рядко забелязани през месеците септември и октомври поради дъждовете. Разходете се с лодка през мангровата гора, за да наблюдавате изключителната екзотична флора и фауна на региона. След това се насладете на малко свободно време на плажа, за да се отпуснете, да плувате или да направите слънчеви бани. По-късно ще ви заведем в типичен крайбрежен ресторант за традиционен обяд (включен). След хранене се върнете в Мерида и се насладете на останалата част от следобеда в свободното си време.

Нощувка в Мерида.

Ден 10 : MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN / RIVIERA MAYA (315 км - 4 часа)

Започнете деня със закуска в хотела, след това се отправете дълбоко в тропическите гори на полуостров Юкатан в търсене на легендарния град на маите Чичен Ица, едно от новите седем чудеса на света. Научете за маите и тяхната цивилизация, докато се възхищавате на мащаба и красотата на този древен град. Вижте геометричното съвършенство на 25-метровия храм на Кукулкан, популярен като Ел Кастило („замъкът“). Този храм е построен както като представяне на мистичния календар на маите, така и за отразяване на оптичната илюзия на змия, която се провира нагоре или надолу по пирамидата по време на пролетното и есенното равноденствие. Възхитете се на Great Ball Court, най -големия от 13 -те открити на мястото; вижте призрачната платформа „Череп“, където главите на жертви на човешки жертви и военнопленници бяха набити на кол; и Свещеният Сенот, където са били изхвърляни жертви на жертвоприношения. Насладете се на обяд в типичен ресторант. Продължете към Канкун или Ривиера Мая, където ще ви оставим в избрания от вас хотел или на летище Канкун. Предвидете късно пристигане на летището; прогнозният час на пристигане в Канкун е 18:30.

направи запитване

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
– ОБИКОЛКА С ЕКСКУРЗОВОД: местен лицензиран екскурзовод. Беседи на английски и испански език за сборна група от цял свят.
– НАСТАНЯВАНЕ: 9 нощувки
– ХРАНЕНЕ: 9 закуски, 2 обяда на 9 и 10 ден
– ТРАНСПОРТ: Климатизиран споделен транспорт по време на обиколката, трансфер от летище Мексико Сити до избрания хотел, трансфер до хотел в Канкун или Ривиера или летище Канкун на последния ден.
– ВХОДНИ ТАКСИ И ДЕЙНОСТИ: Всички входни такси и активности, посочени в маршрута: обиколка на Мексико Сити на ден 2, Антропологически музей на ден 2, Теотиуакан на ден 2, Базилика де Гуадалупе на ден 2, Tonantzintla на ден 3, обиколка на Пуебла на ден 3, Cholula на ден 3 , Разходка с корабче Sumidero на 4 ден, San Juan Chamula и Zinacatan на 5 ден, водопадите Agua Azul или Misol-Ha на 6 ден, руините на Palenque на 7 ден, обиколка на града Campeche на 8 ден, Uxmal на 8 ден, панорамна обиколка в Мерида на 8 ден, Celestun BT на 9 ден и Чичен Ица на 10 ден.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
– Разходи от личен характер, напитки и ястия, ако не са посочени изрично в програмата
– Екскурзии по избор
– Международни и вътрешни самолетни билети или такси за виза в Мексико и местни такси
– Бакшиши за водачи и водачи

направи запитване

ВАЖНО
• Редът на маршрута може да се промени в зависимост от делничния ден на пристигане (като се имат предвид дните на екскурзии и дните, в които се отварят местата за посещение)
• В Сан Хуан Чамула и Зинакантан са забранени снимки или видео в храмовете, на традиционните власти, шествия и ритуали
• Моля, помислете за вашия полет Мексико Сити / Tuxtla Gutierrez, пристигащ най -късно до 13:00 часа, за да участвате в обиколката с лодка на Сумидеро Каньон. При пристигане след 13:00 часа ще бъде предложен трансфер до Сан Кристобал (няма да участвате в обиколката с лодка на Сумидеро). Самолетни билети не са включени в пакета.
• Моля, обърнете внимание, че по време на придвижването между точките от маршрута няма да има услуга екскурзовод
• Късно кацане на летището. Очакваното време за пристигане в Канкун е 18.30 часа. Затова, моля, резервирайте заминаващия полет съответно (или резервирайте допълнителна нощувка в Канкун)
• Местните условия, преобладаващи по време на пътуването, могат да доведат до промени в съдържанието на обиколката без предизвестие.
КАКВО ДА НОСИМ
Удобните и леки дрехи са най -подходящите за пътуване в Мексико. Климатът в Чиапас обаче може да бъде влажен и студен, особено през зимата, затова препоръчваме да носите топли дрехи, дъждобран и чадър. Посетителите не трябва да носят ризи, шорти, къси поли или оскъдни дрехи, когато посещават храмове, религиозни или официални сгради. Защитата от слънцето, слънчевите очила, шапката и средствата против комари могат да бъдат много полезни по време на престоя ви.

Политика за анулиране

  • такса за анулиране в размер на 100%, ако резервацията е анулирана 10 дни или по -малко преди събитието
  • такса за анулиране в размер на 40%, ако резервацията е анулирана 14 дни или по -малко преди събитието
  • такса за анулиране в размер на 30%, ако резервацията е анулирана 30 дни или по -малко преди събитието

Ниво на физическа трудност : Лесно

Минималната възраст на пътниците е : 10 г.

направи запитване

ОПЦИИ НАСТАНЯВАНЕ
Ден 1-3 Мексико Сити
• Стандартна категория на хотела = Majestic или подобен 3*
• Категория Superior Hotel = Geneve или подобен 4*
Ден 4-5 Сан Кристобал
• Стандартна категория на хотела = Mansión del Valle или подобен 3*
• Категория Superior Hotel = Casa Vieja или подобен 4*
Ден 6 Паленке
• Стандартна категория хотел = Mision Palenque или подобен 3*
• Категория Superior Hotel = Chan Kah или подобен 4*
Ден 7 Кампече
• Стандартна категория хотел = Plaza Colonial или подобна 3*
• Категория Superior Hotel = Plaza Campeche или подобен 4*
Ден 8-9 Мерида
• Стандартна категория хотел = Mision Panamericana или подобен 3*
• Категория Superior Hotel = Mision de Fray Diego или подобен 4*

Важно! Туристическа агенция Травелисимо предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 3 и 5 % от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и избраната застрахователна компания. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Травелисимо предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Травелисимо има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Травелисимо или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Травелисимо в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

X

Направи запитване

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Деца * (възраст при пристигане)
  • Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.
    Политика за поверителност и защита на личните данни
  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
Мексико-ацтеки и маи

Мексико

TUI Nr. MEX - Мексико-ацтеки и маи